Υψηλού επιπέδου διάσκεψη στις 20 Ιουλίου, για τα 47 χρόνια τουρκικής παράνομης εισβολής & κατοχής στην Κύπρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 25 από τους πιο ισχυρούς γερουσιαστές των ΗΠΑ και μέλη του Κογκρέσου για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, θα μιλήσουν στο 36ο ετήσιο συνέδριο International Coordinating Committee-Justice for Cyprus (PSEKA) Κύπρου στις 20 Ιουλίου. 

cyprus hellenic leadership conference july 20 21 credit pseka

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόσι, οι προέδροι της Γερουσίας και της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, Μπομπ Μενεντέζ και Γκρέγκορι Μέικς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και άλλοι θα συμμετέχουν με βίντεο.

Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι «Ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Κύπρου ενάντια στην τουρκική αδιαλλαξία» στο οποίο θα πραγματοποιηθεί την 47η σκοτεινή επέτειο της παράνομης εισβολής και κατοχής της Τουρκίας. Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (PSEKA) ιδρύθηκε το 1975, ένα χρόνο μετά την τουρκική εισβολή, και στόχος της παραμένει η επιδίωξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Το συνέδριο της Κύπρου πραγματοποιείται καθώς ο Ερντογάν επισκέπτεται κατεχόμενα εδάφη 

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την επέτειο ως «εορτασμό ειρήνης και ελευθερίας» και υποσχέθηκε να στείλει ένα «ισχυρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο» ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει τα δικαιώματα του αυτοανακηρυγμένου κράτους των Τουρκοκυπρίων, το οποίο δεν αναγνωρίζεται από κανένα άλλο έθνος στη διεθνή κοινότητα.

Υψηλόβαθμοι γερουσιαστές ζήτησαν από τον Πρόεδρο Μπάιντεν την Τετάρτη, να χρησιμοποιήσει τόσο διμερή όσο και πολυμερή “κανάλια” για να πιέσει την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις της στα Βαρώσια της Κύπρου. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων Bob Menendez (DN.J.) Chris Van Hollen (D-Md.), ο Marco Rubio (R-Fla.), και δύο μέλη της επιτροπής, ένωσαν τις φωνές τους με τους 11 συναδέλφους τους στη Γερουσία, καταδικάζοντας τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Τουρκίας να ανοίξει τα Βαρώσια

exomatiakaivlepo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ