Ο Βούτσιτς απάντησε στον Ερντογάν για Κοσσυφοπέδιο: Δεν πρόκειται για τουρκική γη, ούτε θα γίνει-Άν χρειαστεί θα πολεμήσουμε…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιές άναψε στη Σερβία η ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου σχετικά με την άσκηση πίεσης για την αύξηση του αριθμού των χωρών που αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου ….

“Ο Ερντογάν είναι πραγματικά ένας μεγάλος πολιτικός και η Τουρκία είναι μια μεγάλη δύναμη … Θα προσπαθήσω να μιλήσω σε αυτόν και τους Έλληνες”, δήλωσε ο Αλεξάντερ Βούτσιτς και υπενθύμισε τη σημασία της συμφωνίας της Ουάσινγκτον.

“Αν ξεκινήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου, πρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας”, πρόσθεσε ο Βούτσιτς. “Η Τουρκία είναι μια μεγάλη ισχυρή χώρα, ο Ερντογάν είναι μεγάλος ηγέτης, είμαι μικρός και αμελητέος και η Σερβία είναι λιγότερο σημαντική, αλλά δεν είναι τόσο μικρή που δεν θα προσπαθήσει να αντιταχθεί, γιατί προστατεύουμε τη δική μας γη. Αυτή δεν είναι Τουρκική γη και δεν ανήκει στην Τουρκία, ούτε θα γίνει. Πρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας , είπε ο Βούτσιτς. 

Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως ο Ερντογάν θα μετριάσει τη στάση του, αλλά αν δεν το κάνει, η Σερβία θα πολεμήσει. “Δεν έχουμε εναλλακτική λύση. Θα προστατεύσουμε τους ανθρώπους στο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια, αλλά θα δείτε επίσης ότι δεν είμαστε τόσο μικροί”, δήλωσε ο Βούτσιτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ