Ποιος επέβαλε λογοκρισία στο ΓΕΑ και δεν έγινε ανάρτηση της παράδοσης του Αεροσκάφους RAFALE μετά την τελετή ;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παναγιώτης Δημητριάδης*

Στις 21 Ιουλ 2021 έγινε η τελετή παράδοσης του νέου αποκτήματος της Πολεμικής Αεροπορίας του μαχητικού αεροσκάφους RAFALE  F3R  στις εγκαταστάσεις της Dassault  Aviation στην Αεροπορική Βάση Istres της Γαλλίας.  Στην Τελετή παραβρέθηκαν εκ μέρους της Ελλάδας ο Έλληνας ΥΕΘΑ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) ,  ο Α/ΓΕΕΘΑ , η Ελληνίδα Πρέσβης κ. α  Ενώ εκ μέρους της Γαλλίας ο Γάλλος Α/ΓΕΑ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault και άλλοι επίσημοι .

Στην πράξη με το πέρας της τελετής παράδοσης θα περίμενε κανείς από την Αεροπορική οικογένεια αλλά και τον Ελληνικό λαό να δει αναρτήσεις της  τελετής του νέου αποκτήματος στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου  Αεροπορίας με τις σχετικές ομιλίες και φωτογραφίες.  Δυστυχώς στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας έπεσε μαύρο μέχρι αργά το βράδυ  αφού δεν  υπήρχε καμία ανάρτηση για την τελετή παράδοσης όπως υπήρχε στην σελίδα του ΓΕΕΘΑ με το πέρας της τελετής, δημιουργώντας  έτσι  ερωτηματικά και προβληματισμό. 

Στην  επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ φαίνεται ότι υπάρχουν 17 φωτογραφικά στιγμιότυπα της τελετής και  η ομιλία του Α/ΓΕΕΘΑ.  Από τις 17 φωτογραφίες υπάρχουν 9 φωτογραφικά enstante του ΑΓΕΕΘΑ, στημένες από τον image maker και μια περαστική του Α/ΓΕΑ, λες και την παραλαβή του αεροσκάφους την έκανε το ΓΕΕΘΑ. Φωτογραφίες μέσα στο cockpit του RAFALE ,   δίπλα στο RAFALE,  έξω από το RAFALE,  με τον κ ΥΕΘΑ να ακουμπάει το RAFALE, διπλές φωτογραφίες στην παράσταση επίσημης ομιλίας για το RAFALE και καμία της άτυπης ομιλίας του Α/ΓΕΑ ή εντός cockpit . Η άτυπη ομιλία έγινε γνωστή  κατά την επίδοση αυτής από το ΓΕΑ στους δημοσιογράφους σύμφωνα με τα ΜΜΕ για την τελετή, δημιουργώντας έτσι  επί πλέον  ερωτηματικά αφού για τους Αρχηγούς  των Γενικών Επιτελείων  ουδέποτε τέθηκε  παρόμοιο θέμα περί άτυπης ομιλίας. Τέτοιες απαγορεύσεις υπήρχαν μόνο επί Α/ΓΕΕΘΑ  Αγγελή την περίοδο της χούντας. 

Πως είναι δυνατόν τα ΜΜΕ να έχουν πλούσιο περιεχόμενο αναρτήσεων για την τελετή και όχι το ΓΕΑ;. Πως είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός ο οποίος υπηρέτησε την θητεία του στην Π.Α να κάνει ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο FB για το νέο απόκτημα της Π.Α όπως και χιλιάδες πολιτών ενώ αποκλείσθηκε το  Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας από παρόμοια ανάρτηση;. Πως είναι δυνατόν ο Α/ΓΕΕΘΑ ή ΑΕΔ να φωτογραφίζει  τον εαυτό του μέσα στο cockpit του RAFALE,  έξω από το RAFALE, δίπλα στο RAFALE, πλούσια φωτογραφικά enstante  και να μην υπάρχουν  αντίστοιχες φωτογραφίες του κ Α/ΓΕΑ την ίδια στιγμή ; .

Ποιος είναι αυτός που επέβαλε λογοκρισία στο ΓΕΑ να μην αναρτήσει στιγμιότυπα της τελετής; <<Ποιος  επέβαλε   άτυπες ομιλίες στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και  κρατά για τον εαυτό του τις επίσημες>>. Ποιος απαγορεύει την ενημέρωση των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, των οικογενειών τους  και του Ελληνικού λαού από την επίσημη ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας;.  Ποιος απαξιώνει το έργο της Π.Α  με το να λογοκρίνει το έργο της, την επιχειρησιακή της ικανότητα που εκτοξεύτηκε πέρα από τους σημερινούς ορίζοντες με το νέο μαχητικό αεροσκάφος RAFALE το οποίο υποστηρίζει το Στρατηγικό Δόγμα της χώρας περί αποτροπής κάθε επιθετικής ενέργειας έχοντας   αεροπορική υπεροχή και κυριαρχία όπως ανέφερε ο κ Α/ΓΕΑ στην τελετή ; .

 Η 21 Ιουλ 2021 ημέρα τελετής παράδοσης του μαχητικού αεροσκάφους RAFALE  θα αποτελεί γκρίζα σελίδα για την ιστορία της Π.Α.  Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται λογοκρισία στην  επίσημη ιστοσελίδα   του Γενικού  Επιτελείου Αεροπορίας. Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλονται στους Αρχηγούς  των Γ Ε άτυπες ομιλίες,  οι οποίες ίσως τυγχάνουν  και  σχετικής έγκρισης, θυμίζοντας άλλες εποχές.

Ο κ Α/ΓΕΕΘΑ  καλείται άμεσα να δώσει εξηγήσεις  χωρίς φωτογραφικά enstante  στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, τις οικογένειές τους αλλά και στον Ελληνικό λαό όσον αφορά τη μη  ανάρτηση της  τελετής στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας την ίδια χρονική περίοδο και όχι με υστέρηση 24ωρου και πιθανόν  κατόπιν υπόδειξης ,  εκτός αν το RAFALE εντάσσεται στο σχέδιο δημιουργίας Αεροπορίας υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ, αποτελώντας  παγκόσμια πρωτοτυπία.

Το ΥΠΕΘΑ θα πρέπει να επαναφέρει την οριζόντια δομή Διοίκησης σε επίπεδο Α/ΓΕΕΘΑ όπως την είχαν  ορίσει οι αείμνηστοι  Στρατάρχης Παπάγος και  Αβέρωφ.    

Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α

Μέλος ΔΣ /ΕΑΑΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ