Η SIEMENS & τουρκική κατασκευαστική ξεκίνησαν την κατασκευή ηλεκτρικού σταθμού στη Μισράτα Λιβύης…(Δεν στηρίζει τουρκία τυχαία η Μέρκελ)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Πέμπτη, η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης Εθνικής Ενότητας (GNU) ανακοίνωσε ότι, η γερμανική εταιρεία Siemens AG και η τουρκική κατασκευαστική Enka Insaat ve Sanayi, ξεκίνησαν τις εργασίες κατασκευής του σταθμού ενέργειας στη Misrata, με συνολική δυνατότητα παραγωγής 650 μεγαβάτ.  

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Μοχάμεντ Χαμούντα, δήλωσε ότι αυτό είναι μέρος των προσπαθειών της κυβέρνησης να τερματίσει την κρίση ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα. Το έργο βασίζεται σε διαμόρφωση μονάδας ισχύος με στοβιλοκινητήρες SGT5-PAC 2000E Siemens (CTG), οι οποίοι θα λειτουργούν με τροφοδοσία διπλού καυσίμου πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Εταιρεία Ηλεκτρισμού της Λιβύης (GECOL) ανέφερε ότι το έργο θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία πριν από το καλοκαίρι του επόμενου έτους. Πρόσθεσε ότι το έργο θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος του ελλείμματος ισχύος και θα μειώσει τις καθημερινές διακοπές ρεύματος.

Η διακοπή ρεύματος είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα στη Λιβύη, δεδομένου ότι η υπάρχουσα υποδομή δεν παράγει αρκετή ισχύ για να καλύψει τις απαιτήσεις φορτίου, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όταν η ζήτηση είναι υψηλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ