21/09/2021

Το υπέρλαμπρο φως της Αρχαίας Ολυμπίας και το ράπισμα στον Κυριάκο κατά την τελετή αφής του!

Μία ιστορία που λίγοι ξέρουν, αποτέλεσε όμως το πρώτο διεθνές ράπισμα στις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και μάλιστα από έναν εξαιρετικό ανθρώπο και φίλο της Ελλάδας, τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Πριν λίγο άρχισαν, με την επίσημη τελετή έναρξης, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκυο που είχαν προγραμματιστεί για το 2020. Με καθυστέρηση ενός χρόνου οι Αγώνες ξεκίνησαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Με τον τρόπο αυτό το υπέρλαμπρο φως της Αρχαίας Ολυμπίας αστράφτει ξανά στα πέρατα του Κόσμου, δείχνοντας ότι το Ολυμπιακό Πνεύμα και οι συμβολισμοί του δεν γνωρίζουν εμπόδια, ούτε εκείνα της πανδημίας του Covid-19 που έχει βάλει τον Πλανήτη σε καραντίνα.

Σήμερα λοιπόν εκπληρώνει την ιστορική αποστολή της η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 2020, λίγα εικοσιτετράωρα πριν αρχίσει λόγω πανδημίας η καραντίνα διεθνώς. Στην επιβλητική αυτή τελετή αφής είχαν παραβρεθεί ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο νυν Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Ας σημειωθεί ότι η τελετή αφής ορίστηκε για τις 12 Μαρτίου 2020, ενώ ο Τόμας Μπαχ ήξερε ήδη ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν είχε επανεκλεγεί. Όπως ήξερε ότι την επόμενη μέρα, 13 Μαρτίου 2020, ο Προκόπης Παυλόπουλος «παρέδιδε» στην κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τυχαίο; Κάθε άλλο, για όλους εκείνους που γνωρίζουν τη στενή φιλία και τη μεγάλη εκτίμηση του Τόμας Μπαχ για τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο μάλιστα επισκέφθηκε στο γραφείο του στις 29 Μαρτίου 2021, όταν είχε έρθει για τελευταία φορά στην Αθήνα.

Το ότι αυτή η τελετή αφής δεν έγινε τυχαία εκείνη την ημέρα το αποδεικνύει και το γεγονός ότι στο τέλος, ο Τόμας Μπαχ τίμησε, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον Προκόπη Παυλόπουλο με την ανώτατη διάκριση της ΔΟΕ, το Χρυσό Μετάλλιο, για την προσφορά του στο Ολυμπιακό Κίνημα διεθνώς.

Τις ιστορικές αυτές στιγμές απαθανατίζουν τα δύο video που ακολουθεί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ