Ημέρα ντροπής για την ίδια την Δημοκρατία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες ισοδυναμούν με τον πλήρη ευτελισμό του θεσμού. Ουδείς γνωρίζει, παρά μόνον η κυρία Σακελλαροπούλου, ποιος είναι ο εγκέφαλος αυτών των απεχθών ενεργειών που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά και την ίδια την Δημοκρατία.

Όλα ξεκίνησαν χθες. Η προεδρία διέδωσε ένα απίστευτο ψέμα, ότι δήθεν στην δεξίωση για την 47η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, θα παρευρισκόταν ο Έλληνας υπεραθλητής Γιάννης Αντετοκούμπο. Γιατί το έκανε; Για να ισχυριστεί ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν θα παρευρισκόταν στην δεξίωση, γιατί τον ενοχλούσε η παρουσία του Αντετοκούμπο!
Μετά την διάψευση Βελόπουλου και την απειλή εξωδίκων, η φημολογία αυτή ξαφνικά εξαφανίστηκε από το διαδίκτυο. Άλλωστε, ο Βελόπουλος με επιστολή του είχε ζητήσει αναλυτικά την λίστα των προσκεκλημένων, την οποία όμως ουδέποτε έλαβε! Δηλαδή, η προεδρία χρησιμοποίησε το όνομα του κορυφαίου Έλληνα αθλητή για μία άθλια προπαγάνδα. Φυσικά ο Γιάννης δεν εμφανίστηκε ποτέ στο προεδρικό.

Αφού λοιπόν αυτό το ψέμα αποδομήθηκε, η προεδρία επανήλθε με ένα νέο προκλητικό μύθευμα. Στον αυριανό Βηματοδότη, διέρρευσε ότι ο Βελόπουλος δεν παρευρέθη στο προεδρικό για να μην δώσει πιστοποιητικό εμβολιασμού στην είσοδο, διότι δεν διαθέτει! Λέγοντας μάλιστα το απίστευτο ψέμα ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι απαραίτητο για την είσοδο στην δεξίωση.
Μα η ίδια η προεδρία στις προσκλήσεις που διένειμε, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η είσοδος στον χώρο μπορεί να γίνει και με αρνητικό PCR τεστ!

Όταν λοιπόν η πρόεδρος της Δημοκρατίας – γιατί αυτή φέρει αποκλειστικά την ευθύνη – καταφεύγει σε τέτοιες άθλιες μεθόδους προκειμένου να συγκρουστεί με έναν πολιτικό αρχηγό επειδή της άσκησε κριτική, τότε μιλάμε για «όνειδος της Δημοκρατίας»!

Ψέματα και για τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο!

Ένα απίστευτο ψέμα διέρρευσε η προεδρία της Δημοκρατίας, αναφορικά με την παρασημοφόρηση του Ιάσωνα Αποστολοπούλου, η οποία στην συνέχεια ακυρώθηκε.

Πηγές της προεδρίας ανέφεραν ότι εφαρμόστηκε κατά γράμμα ο 106/1975 (το άρθρο 1 ιδιαίτερα) «όπως γίνεται κάθε χρόνο στη μεταπολιτευτική περίοδο». Ισχυρίζονται μάλιστα πως τα άτομα προς παρασημοφόρηση ορίζονται από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εξωτερικών. Στην αρχική λίστα που δόθηκε βρισκόταν και το όνομα του Ιάσωνα Αποστολόπουλου. Το οποίο μετά «αφαιρέθηκε» με πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τους απίστευτους ισχυρισμούς της προεδρίας.

Ουδέν ψευδέστερον! Διότι κατά το Σύνταγμα η απονομή παρασήμων γίνεται προνομία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ουδέποτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε άδεια από οποιαδήποτε επιτροπή του ΥΠΕΞ για να απονείμει παράσημα!

Αυτό άλλωστε αναφέρεται ρητά στο άρθρο 46 παράγραφος 2 του Συντάγματος.

70BA5F18 C633 438B 9268 F4D7C8A50E5E

Αλλά και ο ίδιος ο ισχυρισμός της προέδρου, δεν αντέχει στην λογική. Εάν για παράδειγμα έλεγε πως ο κύριος Αποστολόπουλος ήταν δικιά της επιλογή, την οποία ακύρωσε το υπουργείο εξωτερικών, θα ήταν ένα πιο πιστευτό ψέμα. Ακόμα και το αντίστροφο. Δηλαδή η επιλογή Αποστολοπούλου να έγινε από το υπουργείο εξωτερικών και να ακυρώθηκε από την ίδια.

Το να βγαίνει όμως η πρόεδρος και να ισχυρίζεται ότι το υπουργείο εξωτερικών πρότεινε τον Αποστολόπουλο και το ίδιο το υπουργείο εξωτερικών έπειτα τον ακύρωσε, είναι κωμικό. Όταν όμως ακούγεται από προεδρικά χείλη, είναι επίσης, όνειδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ