Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Πάλι Ρόμπα η ΕΡΤ του Μητσοτάκη: ΚΟΛΑΦΟΣ η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά την ομοσπονδία πινγκ πονγκ για τη μη μετάδοση του αγώνα του Γκιώνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias.com: Από την 7 Ιουλίου 2019, πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ και του ΑΠΕ έχει αναλάβει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά το φιάσκο με τον Λευτέρη Πετρούνια, που αντί του πρωταθλητή είδαμε τα κιτρινισμένα δόντια του Λευτέρη Αυγενάκη.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ,ΕΡΤ,ΑΠΕ,ΧΟΥΝΤΑ,
 

Από την 7 Ιουλίου 2019, πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ και του ΑΠΕ έχει αναλάβει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά το φιάσκο με τον Λευτέρη Πετρούνια, που αντί του πρωταθλητή είδαμε τα κιτρινισμένα δόντια του Λευτέρη Αυγενάκη.

Τη δυσαρέσκειά της για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Γκιώνη στο Τόκιο και της περιορισμένης προβολής του αγώνα του εξέφρασε η ομοσπονδία πινγκ πονγκ.Κατά της ΕΡΤ στρέφεται και η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Μετά το καυστικό σχόλιο της ΕΟΕ, κατά της δημόσιας τηλεόρασης στράφηκε και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μετά την απουσία μετάδοσης της προσπάθειας του Παναγιώτη Γκιώνη στον δεύτερο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά και της περιορισμένης προβολής της πρόκρισής του.

ΕΟΕ κατά ΕΡΤ: Πάλι ο Ιάπωνας φταίει;

 Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη μη μετάδοση του σημερινού αγώνα του Παναγιώτη Γκιώνη με τον Αιγύπτιο Σαλέχ Αχμέντ, για τον 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά, όπως και τη μετέπειτα περιορισμένη προβολή της είδησης για τη νίκη του αθλητή μας από την ΕΡΤ. Ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας στην επιτραπέζια αντισφαίριση στο Τόκιο, ένας καταξιωμένος αθλητής που μετέχει στους 5ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, έδωσε έναν ακόμα πολύ σημαντικό αγώνα και οι Έλληνες φίλαθλοι δεν μπόρεσαν να τον απολαύσουν.

Ολυμπιακοι Αγώνες: Νεο φιάσκο της ΕΡΤ – Δεν μετέδωσε τον αγώνα του Γκιώνη που θριάμβευσε

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δεν έχει λόγο να αρνηθεί ότι η δημόσια τηλεόραση ζήτησε εκτάκτως κύκλωμα για τον αγώνα από το τραπέζι 3 (με δεδομένο ότι κεντρικά η εταιρεία παραγωγής δίνει εικόνα σε όλους μόνο από το τραπέζι 1) και δεν έγινε δεκτό το αίτημα. Αλίμονο όμως, αν σκεφτούμε ότι αποκλείονται οι λύσεις σε τέτοιες περιπτώσεις για αγώνες Ελλήνων αθλητών, ενώ απορούμε που προαναγγέλθηκε η απευθείας μετάδοση με κάρτα στο ERT SPORTS 2 της ψηφιακής πλατφόρμας, μολονότι δεν υπήρχε θετική απάντηση από την Olympics Βroadcasting Services ότι θα δοθεί η μετάδοση του συγκεκριμένου ματς…
Επιπλέον, αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς προβλήθηκαν βίντεο στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ λίγες ώρες μετά, για την παρουσία όλων των Ελλήνων αθλητών, στη σημερινή πρώτη ενότητα και δεν συμπεριλήφθηκε σε αυτά και η προσπάθεια του Παναγιώτη Γκιώνη… Έστω με εικόνα από τον χτεσινό αγώνα με τον Σέρβο Ζολτ Πέτε…
Η πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη στο Τόκιο συνεχίζεται. Ειλικρινά δίχως ν’ αμφισβητούμε το ενδιαφέρον της ΕΡΤ για όλα τα αθλήματα, ελπίζουμε να μεταδοθεί ο επόμενος αγώνας του και να μην παρουσιαστεί ανάλογο εμπόδιο. Η επιτραπέζια αντισφαίριση περιμένει κάθε φορά Ολυμπιακούς ή Ευρωπαϊκούς Αγώνες για την προβολή της, ενώ με τη διεθνή παρουσία της έχει προ πολλού δείξει ότι αξίζει πολλά περισσότερα».

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θρίαμβος της εθνικής μας ομάδας πόλο

 Απάντηση ΕΡΤ για σημερινή μη μετάδοση αγώνα του Παναγιώτη Γκιώνη

«Στείλαμε αίτημα στην ΟΒS για τη μετάδοση του αγώνα του Γκιώνη αλλά απερρίφθη ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων», υποστηρίζει η ΕΡΤ

facebook sharing button Sharetwitter sharing button Tweetwhatsapp sharing button Sharemessenger sharing button Share
Πριν καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος που δημιουργήθηκε με τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια, προέκυψε ανάλογο πρόβλημα με τον Παναγιώτη Γκιώνη και το δικό του αγώνα στο πινγκ πονγκ στο 2ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ομοσπονδία πινγκ πονγκ ενημέρωσε ότι η αναμέτρηση του Παναγιώτη Γκιώνη με τον Αιγύπτιο, Αχμέντ Σαλέχ, για τον 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά (που ξεκίνησε στις 09:15) δεν θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Με δήλωση του ο Γιώργος Λυκουρόπουλος, Διευθυντής του Αθλητικού τμήματος της κρατικής τηλεόρασης εξήγησε ότι απεστάλη σχετικό αίτημα για να μεταδοθεί ο αγώνας, αλλά απερρίφθη ελλείψει δορυφορικών πόρων.

ADVERTISING

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Η ΕΡΤ, όπως όλα τα εθνικά δίκτυα που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει ζωντανά όλες -ει δυνατόν- τις προκριματικές προσπάθειες των αθλητών της χώρας μας. Έτσι συνέβη και με τον πρωταθλητή μας στο Πινγκ Πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη, που αγωνίστηκε σε δεύτερο προκριματικό αγώνα σήμερα το πρωί. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πότε αγωνίζεται -μετά την πρώτη πρόκρισή του που η ΕΡΤ μετέδωσε live- υπήρξε γραπτό αίτημα της ΕΡΤ προς την καθ’ ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS), με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, αυτό απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.

Η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους.

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η σημερινή κριτική που δέχεται ακόμη και το BBC από βρετανικές εφημερίδες για τη μη μετάδοση, xθες, της προκριματικής προσπάθειας του Βρετανού Oλυμπιονίκη Adam Peaty.

Γιώργος Λυκουρόπουλος, Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος ΕΡΤ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ