Τυνησία: Ο πρόεδρος ανέστειλε το Κοινοβούλιο και απέπεμψε τον πρωθυπουργό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Τυνησίας Κάις Σαΐντ ανακοίνωσε απόψε πως αναστέλλει τηνλειτουργια του Κοινοβουλίου και αποπέμπει τον πρωθυπουργό Χισάμ Μασίσι, έπειτα από μια ημέρα άγριων διαδηλώσεων.

Οι επίσημες αναρτήσεις σε ελεύθερη μετάφραση:

Μετά από διαβούλευση με τον Αρχηγό της Κυβέρνησης και τον Πρόεδρο της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Λαού, και σύμφωνα με το άρθρο 80 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας⁧#قيس_سعيد⁩ Οι ακόλουθες αποφάσεις είναι προκειμένου να διατηρηθεί η ακεραιότητα της χώρας, η ασφάλεια και η ανεξαρτησία της χώρας και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των τροχών του κράτους:

Η απόλυση του πρωθυπουργού, Χισάμ Αλ Μασίσι,

Πάγωμα του έργου και των εξουσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων για περίοδο 30 ημερών,

– Άρση της βουλευτικής ασυλίας όλων των μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Λαού,

– Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλαμβάνει την εκτελεστική εξουσία να επικουρεί μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό και διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτό, και μια εντολή θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες που θα ρυθμίζουν αυτά τα έκτακτα μέτρα, τα οποία ήταν απαραίτητα από τις περιστάσεις και τα οποία θα αρθούν από την κατάρρευση των αιτίων τους.

Με την ευκαιρία αυτή, η Προεδρία της Δημοκρατίας καλεί τον λαό της Τυνησίας να προσέξει και να μην παραμείνει πίσω από τους υποστηρικτές του χάους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ