Ο Ερντογαν μπουκάρει στην Αμμοχωστο και ο Αναστασιαδης βαράει παλαμάκια στην Άντζελα Δημητρίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι και αν πέρασαν παρά λίγα μόλις 24ωρα από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο; Τι και αν τα ασκέρια του Ταγίπ Ερντογάν γιόρτασαν στα Κατεχόμενα παρουσία του «σουλτάνου» τη «μαύρη» για όλους τους Ελληνες ημέρα; Η εικόνα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη μετά της συζύγου του Άντρη στο Θέατρο Αλσος στην καρδιά της Αθήνας για να ψυχαγωγηθεί το περασμένο Σάββατο με την παράσταση του Τάκη Ζαχαράτου «Πάμε γι’ άλλα» προκαλεί και θλίψη και οργή!

AD53587F 0D6E 4FD0 8D61 99C21C75B3A7

71A6A28E B59D 4A2E 8A8B 65D42917C6E6

994F6158 8FBB 4522 A799 3D593E379B71

Ήταν δε τέτοια η χαρά και η πρεμούρα του προεδρικού ζεύγους να δείξει πως αγαλλίασε η ψυχή του (τέσσερις μόλις ημέρες μετά από τη «μαύρη» επέτειο του «Αττίλα») που έσπευσε να φωτογραφηθεί μες στην καλή χαρά στα παρασκήνια, τόσο με τον διάσημο περφόρμερ όσο και με την Άντζελα Δημητρίου που πρωταγωνιστεί στην παράσταση, που, όπως και να έχει, αποτελεί σημείο αναφοράς στον «πλανήτη της διασκέδασης» για το φετινό καλοκαίρι, μια και έχουν προσέλθει αρκετοί εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής. Το να εμφανίζεται όμως στο «Άλσος» ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη στιγμή που το νησί «βράζει» από τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις, ε, αυτό «χτυπά» αν μη τι άλλο άσχημα. Και δεν ήταν μόνο αυτό!

Και να τα παλαμάκια από τον κύριο Αναστασιάδη και να τα γελάκια της συζύγου του την ώρα που ο Ζαχαράτος τραγουδούσε μπροστά στο…τραπέζι τους! Από τη μια ο «σουλτάνος» Ερντογάν να προκαλεί τον Ελληνισμό τόσο με την απόφασή του να ανοίξει το 3,5% των Βαρωσίων (με την Αγκυρα να αγνοεί επιδεικτικά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) και από την άλλη ο κύριος Νίκος Αναστασιάδης να ψυχαγωγείται με τα σκετς του διάσημου μίμου και τις επιτυχίες της «Λαίδης» του ελληνικού τραγουδιού!

Και μπορεί οι δύο καλλιτέχνες να ανέβασαν τα φωτογραφικά στιγμιότυπα με το ζεύγος Αναστασιάδη στους λογαριασμούς τους στο Instagram, όμως την ίδια ώρα αρκετοί Κύπριοι αποκαλύπτουν στα social media ντοκουμέντα από τους ύπουλους σχεδιασμούς των Τούρκων με το να αφαιρούν τις ελληνικές επιγραφές από τα δημόσια κτίρια της κατεχόμενης Αμμοχώστου! Και όλα αυτά στο πλαίσιο ενός σχεδίου τουρκοποίησης και αφελληνισμού της περίκλειστης περιοχής της πόλης, όπως συνέβη μετά το 1974 σε ολόκληρο το βόρειο κομμάτι της Κύπρου, βάζοντας έτσι μπρος την «άλωση» της Αμμοχώστου!

Οι φωτογραφίες με τις καλυμμένες ελληνικές επιγραφές, όπως στο ιστορικό «Ελληνικό Γυμνάσιο» της Αμμοχώστου ή στο κτίριο του Λυκείου Ελληνίδων (όπου έχουν κρεμάσει δύο τεράστιες σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους) κάνουν τον γύρο των social media, την ώρα που τα ανέμελα προεδρικά «κλικ» μετά τις στιγμές γέλιου στο «Αλσος» προκαλούν την κοινή γνώμη όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και τη χώρα μας…Γιατί, πώς να το κάνουμε; Είναι προκλητικές οι εικόνες από το «Αλσος» με αρνητικό πρωταγωνιστή τον κύριο Αναστασιάδη…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ