Πύρινη κόλαση στην Πάτρα – Καίγονται σπίτια – Δραμματικες ώρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής Σούλι στην Πάτρα, μετά την φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Ελεκίστρα.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε στον οικισμό Σούλι με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για εκκένωση των κατοικιών, ενώ οι φλόγες έχουν ήδη κάψει τα πρώτα σπίτια. Στην περιοχή επικρατεί το απόλυτο δράμα καθώς οι κάτοικοι δίνουν μάχη ακόμα και με κλαδιά στα χέρια προκειμένου να εμποδίσουν τη φωτιά να φτάσει στα σπίτια τους. Οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν ενώ παντού ακούγονται κραυγές αγωνίας και απόγνωσης από ανθρώπους που βλέπουν τις φλόγες να φτάνουν στις αυλές των σπιτιών τους.

Σύμφωνα με το thebest.gr, εκκενώνεται ο καταυλισμός των Ρομά στον Ριγανόκαμπο ενώ έχει τραυματιστεί και ένας πυροσβέστης στο Σούλι. Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό της Πάτρας και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι στο Σούλι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και έρχονται σε αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς οι οποίοι τους ενημερώνουν ότι πρέπει να φύγουν το συντομότερο. Η φωτιά πέρασε μέσα από το νεκροταφείο και συνέχισε απειλητικά προς τα σπίτια του οικισμού.

«Στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί».

Όσον αφορά στη φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε», προσθέτοντας ότι «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ