Κεραυνοί της Ελίζας Βόζεμπεργκ κατά της Κ. Σακελλαροπούλου: Δεν κληθήκαμε οι Ευρωβουλευτές στην δεξίωση της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρή επίθεση στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξαπέλυσε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη η Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια της σκληρής κριτικής που είχε ασκήσει η ευρωβουλευτής αναφορικά με την απόφαση προσκλήσεις του διασώστη Ιάσωνα Αποστολοπούλου. Για το θέμα αυτό είχε γράψει σχετικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter:

Στην ραδιοφωνική συνέντευξη όμως η Ελίζα Βόζεμπέργκ αποκάλυψε ότι σε αντίθεση με το πρωτόκολλο που είχε καθιερώσει ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, η σημερινή πρόεδρος δεν φιλοτιμήθηκε καν να προσκαλέσει τους Έλληνες ευρωβουλευτές στην δεξίωση για την 47η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας!

Συγκεκριμένα είπε τα ακόλουθα:

«Δεν γνωρίζω πως καλούνται στην δεξίωση. Εμείς οι ευρωβουλευτές δεν κληθήκαμε. Μπορεί η Προεδρία της Δημοκρατίας να θεωρεί ότι οι ευρωβουλευτές δεν έχουν έναν συμβολικό χαρακτήρα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Δεν το κρίνω, λέω τι έχει συμβεί», είπε χαρακτηριστικά η Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ σχολιάζοντας πως δεν γνωρίζει ποιοι καταρτίζουν αυτούς τους καταλόγους ή ποιοι διαμορφώνουν το πρωτόκολλο. Σημείωσε όμως πως επί Προεδρίας Προκόπη Παυλόπουλου οι Ευρωβουλευτές είχαν προσκληθεί στην γιορτή.

» Η κ. Πρόεδρος ενδεχομένως έχει ένα διαφορετικό πρωτόκολλο. Δεν ξέρω εάν κλήθηκε ο επικεφαλής. Θα μιλήσω με τον κ. Μεϊμαράκη. Αλλά εμείς οι υπόλοιποι δεν κληθήκαμε», συνέχισε η Ευρωβουλευτής, επισημαίνοντας πως φέτος υπήρχε εκπροσώπηση τόσο από το Εθνικό Κοινοβούλιο όσο και από πολλές κοινωνικές ομάδες.

Αιχμές και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Είχε προηγηθεί η άκρως συμβολική αλλά και δεκτική ενέργεια της Ελίζας Βόζεμπέργκ, η οποία ανάρτησε την φωτογραφία που εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναφερόμενη στην επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Μία ενέργεια που προκάλεσε συζητήσεις, διότι στην βάση της παράταξης αλλά και σε πολλά στελέχη είχε προκληθεί μεγάλη δυσαρέσκεια από την έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στο όνομα του εθνάρχη, τόσο από την πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι κι αν αυτός ήταν που έφερε την δημοκρατία στην Ελλάδα, αλλά ίδρυσε και την Ν.Δ. η οποία σήμερα κυβερνά και εξέλεξε την Κ. Σακελλαροπούλου στην προεδρία.

Η σχετική ανάρτηση της Ελίζας Βόζεμπέργκ: 596FB464 8D1E 48CE A1E1 AEA01E85306C

ΔΗΜΟΦΙΛΗ