Ανέθεσαν τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων σε ιδιώτες και έμειναν απλήρωτοι 30.000 συνταξιούχοι στον ΕΦΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συνεχής απαξίωση του ΕΦΚΑ, οι  ελλείψεις προσωπικού με το αρνητικό ισοζύγιο αποχωρήσεων-μηδενικών προσλήψεων, η απαξίωση φορέων με τεράστια τεχνογνωσία, όπως η ΗΔΙΚΑ, και οι απανωτές αναθέσεις έργων σε ιδιωτικές εταιρίες με ταυτόχρονη απαξίωση του έργου των εργαζομένων του οργανισμού, έφεραν τα γνωστά αποτελέσματα.

Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο του επανυπολογισμού των αναδρομικών δεν παρέδωσε ως όφειλε στην ώρα της το έργο που είχε αναλάβει, με αποτέλεσμα 30.000 συνταξιούχοι να μην έχουν δει ούτε ένα ευρώ στον… λογαριασμό τους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος, υποχρεώθηκε να το παραδεχθεί μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε μιλώντας στο OPEN, ομολογώντας, παράλληλα, ότι δεν υπάρχει ρήτρα ποινής για την ανάδοχο εταιρεία σε περίπτωση που δεν παραδώσει ως όφειλε το έργο του επανυπολογισμού των αναδρομικών για το σύνολο των συνταξιούχων που μπορεί να το δικαιούνταν.

Ο Όμηρος Τσάπαλος αποκάλυψε ακόμα ότι ούτε τον Αύγουστο προβλέπεται να πληρωθούν τα αναδρομικά τους και οι 30.000 εργαζόμενοι και προσπάθησε να δικαιολογήσει την ανάδοχο εταιρεία υποστηρίζοντας ότι αυτό το έργο του επανυπολογισμού γίνεται για πρώτη φορά και τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη διοίκηση επιτέθηκε κατά των εργαζομένων και των συνδικαλιστών υποστηρίζοντας ότι υπονομεύουν το έργο του Οργανισμού…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ