Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Η Κεραμέως αφήνει κλειστά τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου χωρίς εξηγήσεις – Αφήνουν πατρίδα και ιστορία στο έλεος του θεού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να σταματήσουμε να χαρίζουμε τον Πούτιν στον Ερντογάν

Η επίσκεψη Σάλιβαν στην Κωνσταντινούπολη όπου συναντήθηκε με τον...

Θα μετράνε «ψήφο-ψήφο τον καημό τους»

Καθώς μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις προσεχείς βουλευτικές...

Μέχρι πού φθάνει η τρέλα του Ερντογάν;

Του Μάρκου ΤρούληΗ «ερώτηση του ενός εκατομμυρίου»: Μέχρι πού...

Εθνικοί μειοδότες

Ξαφνικά ήρθε επιφοίτηση στα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ και «είδαν» ότι...

Αναζητείται κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το ισχύοντα νόμο που οριοθετεί την υφαλοκρηπίδα μας

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη Κυκλοφορεί τελευταία χάρτης, με βάση...

Γιώργος Βενετσανος: Αίσωπος και Ερντογάν

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος«Αἴλουρος, συλλαβὼν ἀλεκτρυόνα, μετ’ εὐλόγου τοῦτον...

Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» μας;

«Ό,τι κάμομε, θα το κάμομε μοναχοί και δεν έχουμε...

Συμφιλίωση

     ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ Όταν επιτέλους έγινα φίλος με τον εαυτό...

Η κυνική πολιτική εκτέλεση της π.Προέδρου και Πρωθυπουργού κ.Θάνου και η δικαστική Ανάστασή της

Γραφει ο Γιαννης ΝτάσκαςΗ δημοσιογραφική έρευνα,ένα ρεπορτάζ μπορεί...

Ολοταχώς για παγκόσμιο πόλεμο – αίτημα στο ΝΑΤΟ υποβάλει ο Ζελένσκι

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Σε απάντηση του διαγγέλματος Πούτιν...

Όταν ο Θάνος Τζήμερος έβριζε την Βασιλική Θάνου

O πολλάκις αποτυχών πολιτευτής μάλλον πρέπει να ξανακοιτάξει τα...

1η Οκτωβρίου ημέρα ανεξαρτησίας ή εξάρτησης της Ελληνικής Κύπρου;

Επιμέλεια από Α. Αντωνά. Αποσπασματικό θλιβερό αφιέρωμα. Ξέχασες Λαέ της...

Συμφέροντα, πολλές υποσχέσεις αλλά κυρίως έλλειψη προγραμμάτων και μέριμνας για ένα κράτος Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν δίστασε ούτε να ανοιγοκλείνει τα σχολεία και να βάζει τα παιδιά να κάνουν τηλεκπαιδεύσεις χωρίς τον απαιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό, ούτε και να αφήσει εκτός Πανεπιστημίων αριστούχους μαθητές για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ιδιωτικής εκπαίδευσης…

A310D47D F64C 4133 8318 91E831C30E60

Η ίδια κυβέρνηση καταστρέφει κάθε κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού… Πολύ απλά γιατί δεν την ενδιαφέρει η πατρίδα και το ελληνικό στοιχείο που βρίσκεται εκτός Ελλάδας -όχι ότι το εντός την ενδιαφέρει…-.

Ποια όμως είναι η βασική μέριμνα του υπουργείου παιδείας της χώρας μας; Να μεταλαμπαδεύει το ελληνικό πνεύμα, να εξελίσσει το ελληνικό στοιχείο και να στηρίζει την ελληνική γλώσσα από οποιοδήποτε μετερίζι. Αντί αυτού, η Νίκη Κεραμέως αφήνει στο έλεος του θεού τα ιστορικά ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου, της Αλεξάνδρειας και του Καΐρου, γιατί πολύ απλά δεν την ενδιαφέρει!

Στα κάγκελα οι Έλληνες της Αιγύπτου για το πολύμηνο λουκέτο στα σχολεία τους

Σε παρατεταμένο λουκέτο βρίσκονται τα ιστορικά σχολεία –δημιουργήματα των μεγάλων ευεργετών του έθνους- λόγω της πανδημίας. Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και της αρμόδιας υπουργού αποφασίστηκε να μπει «ταφόπλακα» στην ελληνική κληρονομιά Αλεξάνδρειας και Καΐρου.

«Βομβαρδισμός» επιστολών

Η παγκόσμια κληρονομιά του ελληνισμού είναι το ισχυρότερό της όπλο, το μεγαλείο της, η παράδοση και το μέλλον της χώρας μας. Μίας βασανισμένης χώρας που την εκμεταλλεύτηκαν πολλοί -συνεχίζουν και σήμερα-, αλλά κατά τα άλλα «πίνουν» νερό στο όνομά της και υπερηφανεύονται που είναι Έλληνες…

Μα είναι Ελληνίδα η κυρία Κεραμέως; Αντιλαμβάνεται άραγε το εθνικό ατόπημα που διαπράττει;

Ιδιαίτερα τεταμένες, στα όρια της ρήξης, δείχνουν να είναι οι σχέσεις των ελληνικών κοινοτήτων του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας με την Αθήνα, και ειδικότερα με το υπουργείο Παιδείας. Αιτία το τρίμηνο λουκέτο που έχει μπει στα ελληνικά σχολεία, λόγω κορωνοϊού.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Οι κοινότητες έχουν «βομβαρδίσει» με επιστολές τους τόσο και το υπουργείο Παιδείας, στην Αθήνα, όσο και την ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, έως τώρα, δεν έχουν λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις.

Η δημιουργία κλίματος έντασης ανάμεσα σε ιστορικές ελληνικές κοινότητες και στο «κέντρο», την Αθήνα, δεν μπορεί παρά να προκαλεί προβληματισμό. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για κοινότητες που διαβιούν σε μια χώρα, με την οποία η Ελλάδα έχει αυξήσει τις γεωπολιτικές σχέσεις της, και, ανέκαθεν, άπαντες οι Έλληνες πολιτικοί παράγοντες, όποτε επισκέπτονται την Αίγυπτο, σπεύδουν να συναντηθούν μαζί τους.

Η «ρήξη» ξεκινάει τον Μάιο του 2021, όταν αποφασίστηκε να μπει λουκέτο στα σχολεία των ελληνικών κοινοτήτων.

Σε επιστολή τους, προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, τον πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο, Ν.Γαριλίδη, και το γραφείο συντονιστή εκπαίδευσης Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής, στις 10-5-2021, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας (ΕΚΑ) και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου (ΕΚΚ), διαμαρτύρονται εντονότατα για το «λουκέτο».

Κάνουν λόγο για αποφάσεις «πανικού» και «ευθυνοφοβίας», για «εύκολη απόφαση αναστολής» λειτουργίας των σχολείων, για απουσία διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους, για «περιπτώσεις» εκπαιδευτικών που «απομονώθηκαν και θεραπεύθηκαν», για «κρούσματα» διδασκάλων που «δεν έθεσαν σε κίνδυνο το σχολείο και την εκπαιδευτική κοινότητα», ενώ γράφουν ότι «δεν είχαμε ούτε ένα περιστατικό μεταξύ μαθητών».

Οι ανακοινώσεις και ι επιστολές κάνουν λόγο για αποφάσεις «πανικού» και «ευθυνοφοβίας», για «εύκολη απόφαση αναστολής» λειτουργίας των σχολείων, για απουσία διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους, για «περιπτώσεις» εκπαιδευτικών που «απομονώθηκαν και θεραπεύθηκαν», για «κρούσματα» διδασκάλων που «δεν έθεσαν σε κίνδυνο το σχολείο και την εκπαιδευτική κοινότητα», ενώ γράφουν ότι «δεν είχαμε ούτε ένα περιστατικό μεταξύ μαθητών».

Πληροφορίες από Newsbreak.gr και LawandOrder.Gr Που πρωτο ανέδειξε το θέμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νεκρός σε τροχαιο ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπούλης

Η οικογένεια, οι φίλοι και οι συναθλητές του δεν μπορούν να πιστέψουν πώς χάθηκε τόσο άδικα το ευγενικό και χαμογελαστό παλικάρι.

Το βιντεο του σύγχρονου Αριστοφάνη, Χαρρυ Κλυνν για τον Μητσοτακη που εγινε viral

Το μόνο πράγμα που αλλάζει στην Ελλάδα φαίνεται ότι...

Οργή στο πανελλήνιο με τον Πέτσα να διασκεδάζει σε κλαμπ λες και δεν υπάρχει αύριο!

Κάποιοι καλοπερνάνε οτι και αν συμβεί και μετά ουρλιάζουν...

Ραγδαίες εξελίξεις με τον Κωστα Βαξεβάνη και την επίθεση απο το Μαξίμου

Σε νέα του ανάρτηση ο Κώστας Βαξεβανης πριν λίγη...