Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Ο Σκοπιανός γενικός πρόξενος του Τορόντο παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστια έκρηξη σε αεροπορική βάση στη Νότια Κορεα

Μεγάλες εκρήξεις σημειώνονται αυτή τη στιγμή στην αεροπορική βάση...

Μπαχτσελί: Μας ανήκουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

Τον πόλεμο στα… λόγια επιμένουν να μάς κηρύσσουν καθημερινά...

Οι πραγματικοί λόγοι που ο Πούτιν προσάρτησε τις τέσσερις περιοχές

Χθες Δευτέρα, η Κρατική Δούμα της Ρωσίας επικύρωσε τις...

Ιρανικές κυβερνοεπιθέσεις με κλοπές δεδομένων στο σύστημα της Αλβανικής Αστυνομίας

Η Κρατική Αστυνομία αντέδρασε μετά τη δημοσίευση Ιρανών χάκερ...

Περίεργες επισκέψεις στο Αζερμπαιτζάν σε μία κρίσιμη συγκυρία

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έφτασε σήμερα στο...

Η Τουρκία ζήτησε από τη Ρωσία αναβολή της πληρωμής του φυσικού αερίου

Η τουρκική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Botas ζήτησε...

Μητσοτάκης και διεθνής κοινότητα επιτρέπουν στην Τουρκία να εκμεταλλεύεται τον λαό της Λιβύης

Πριν από λίγες εβδομάδες αμερικανική ιστοσελίδα είχε αποκαλύψει ότι...

Los Angeles: Σήκωσαν μέχρι και ελικόπτερο για να συλλάβουν πυγμάχο που έδερνε αστυνομικούς!

Απίστευτες εικόνες στο κέντρο του Λος Άντζελες στις Ηνωμένες...

Κορυφαίος αμερικανός καθηγητής υποστηρίζει πως οι ΗΠΑ κατέστρεψαν τον αγωγό Nord Stream

Ο πασίγνωστος Αμερικανός οικονομολόγος, ακαδημαϊκός, αναλυτής δημόσιας πολιτικής και...

Με την ρητορική του Προκόπη Παυλοπουλου απάντησε στους Τούρκους η ΕΕ!

Επικαλέστηκε την κοινή δήλωση του Δεκεμβρίου του 2019, στην...

Σφαγή Ζελένσκι – Μασκ στο twitter μετά την υποστήριξη στην Ρωσία

Φωτιά στο παγκόσμιο σκηνικό βάζει πάλι ο δισεκατομμυριούχος Ελόν...

Η τουρκική λίρα έφτασε σε νέο χαμηλό ρεκόρ: Στα 18,56 έναντι του δολαρίου

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία έσπασε νέο ρεκόρ τον Σεπτέμβριο...

Κήρυξη πολέμου: Η Λιβύη υπέγραψε την επαίσχυντη συμφωνία με την Τουρκία

Αντιδρά το κοινοβούλιο της Λιβύης και την χαρακτηρίζει παράνομη. Ο...

Πολύ πρεμούρα έχει πιάσει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την τήρηση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, την ίδια στιγμή που οι Σκοπιανοί την παραβιάζουν καθημερινά. Και δεν είναι μόνο οι απλοί Σκοπιανοί πολίτες που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη συγκεκριμένη συμφωνία, αλλά και υψηλόβαθμοι κρατικοί υπάλληλοι των Σκοπίων, όπως είναι η περίπτωση του Σκοπιανού γενικού πρόξενου στο Τορόντο του Καναδά, Jovica Palashevski. Ο κύριος αυτός, αν και επίσημος εκπρόσωπος του κράτους των Σκοπίων, όχι μόνο παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά φωτογραφίζεται κιόλας, ίσως επειδή θέλει να διαδοθεί η πράξη του και –γιατί όχι;– να βρει και άλλους μιμητές

Η σκοπιανή ιστοσελίδα με την ονομασία «Македонска нација» (στα βουλγαρικά σημαίνει «Μακεδονικό έθνος»), στις 30 Ιουνίου 2021 δημοσίευσε ένα άρθρο2σχετικά με έναν Σκοπιανό που ίδρυσε την εφημερίδα«Македонија» («Μακεδονία») στο Τορόντο. Σε αυτό το άρθρο υπάρχει και μία φωτογραφία με Σκοπιανούς και Σκοπιανές του Τορόντο που καμαρώνουν δίπλα στησημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας. Μεταξύ αυτών των Σκοπιανών βρίσκεται και ο γενικός πρόξενος του Τορόντο Jovica Palashevski, ο οποίος μάλιστα κρατάει την άκρη της σημαίας με το δεξί του χέρι. Κάτω από τηφωτογραφία υπάρχει στα βουλγαρικά η φράση«Μακεδόνες του Τορόντο».

Σχετικά με τον Ήλιο της Βεργίνας η Συμφωνία τωνΠρεσπών στο άρθρο 8 παρ. 3 αναφέρει το εξής: «Το Δεύτερο Μέρος δεν θα χρησιμοποιήσει ξανά καθ’ οιονδήποτε τρόπο και σε όλες τις μορφές του το σύμβολο που πριν απεικονιζόταν στην προηγούμενη εθνική σημαία του». Δηλαδή, απαγορεύεται το κράτος των Σκοπίων να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας. Παρ’ όλ’ αυτά ο Σκοπιανός γενικός πρόξενοςτου Τορόντο όχι απλά το χρησιμοποιεί, αλλά επιπλέον φωτογραφίζεται με αυτό.

Επίσης, στο προφίλ του προσωπικού λογαριασμού του κυρίου Palashevski στο Linkedin διαβάζουμε τα εξής3: «Jovica Palashevski PhD, Consul General at Consulate General of R. Macedonia in Toronto, Canada».Βλέπουμε ότι αναφέρεται στο κράτος των Σκοπίων ως «R. Macedonia», δηλαδή «Republic of Macedonia», δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ούτε Βόρεια ούτε ξε-Βόρεια. Σκέτο «Μακεδονία». Βέβαια, ο συγκεκριμένος Σκοπιανός είχε επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά και το 2017. Τότε, με την ιδιότητα του γενικού πρόξενου της ΠΓΔΜ (FYROM), συμμετείχε στην αλυτρωτική εκδήλωση Ilinden Picnic 2017 της οργάνωσης United Macedonians Organization of Canadaστο Τορόντο και μίλησε στους παριστάμενους Σκοπιανούς με φόντο τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας αλλά και το γνωστό χάρτη της υποτιθέμενης μεγάλης Μακεδονίας4, ο οποίος περιλαμβάνει και ελληνικά εδάφη. Ωστόσο, την επόμενη χρονιά, το 2018,υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία υποτίθεται ότι οι Σκοπιανοί θα υποχρεωνόντουσαν να πειθαρχήσουν σε κάποια πράγματα. Αποδείχθηκε όμως ότι ήταν «άνθρακες ο θησαυρός», μια και οι Σκοπιανοίμόνο πήραν από την πιο πάνω συμφωνία.

Ο,τι δεν τους αρέσει απλά δεν το τηρούν. Και εδώ οι δικοί μας,τρέμουν μη τυχόν πουν ή κάνουν κάτι που θα είναι αντίθετο με τη συμφωνία που ξεπούλησε ελληνική ιστορία τριών χιλιάδων ετών. Που είστε κύριοι της ελληνικής κυβέρνησης; Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη, τι θα κάνετε σχετικά με τις πιο πάνω αποκαλύψεις; Επιμένετε ακόμα να σέβεστε τη Συμφωνία των Πρεσπών; Συνεχίζετε να θεωρείτε ότι θα πρέπει να κυρώσετε τα τρία μνημόνια συνεργασίας Ελλάδας-Σκοπίων που απορρέουν από αυτήν; Η πολιτική ηγεσία της χώρας μας θα πρέπει να σοβαρευτεί γιατί η υπομονή των Ελλήνων έχει τα όριά της. Αυτή η πληγή που άνοιξε με τη Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να κλείσει μια για πάντα! Αυτό να το συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση και να καταγγείλει τη συγκεκριμένη συμφωνία ως ανιστόρητη και αντιεπιστημονική. Σε αντίθετη περίπτωση ο λαός θα δώσει την απάντησή του εκεί όπου έχει τη δύναμη, στις κάλπες και απ’ ό,τι φαίνεται η στιγμή αυτή δε θα αργήσει να έρθει…

1.https://www.facebook.com/history.of.macedonia/posts/2014393755391495

2.http://mn.mk/iselenici-region/19877-poznati-licnosti-vo-iselenistvoto-5
3.https://ca.linkedin.com/in/jovica-palashevski-phd-25335743

4.https://www.protothema.gr/politics/article/705578/upex-genikos-proxenos-ton-skopion-se-ekdilosi-me-fodo-harti-tis-pgdm-me-ellinika-edafi/

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού.

[email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νεκρός σε τροχαιο ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπούλης

Η οικογένεια, οι φίλοι και οι συναθλητές του δεν μπορούν να πιστέψουν πώς χάθηκε τόσο άδικα το ευγενικό και χαμογελαστό παλικάρι.

Το βιντεο του σύγχρονου Αριστοφάνη, Χαρρυ Κλυνν για τον Μητσοτακη που εγινε viral

Το μόνο πράγμα που αλλάζει στην Ελλάδα φαίνεται ότι...

Οργή στο πανελλήνιο με τον Πέτσα να διασκεδάζει σε κλαμπ λες και δεν υπάρχει αύριο!

Κάποιοι καλοπερνάνε οτι και αν συμβεί και μετά ουρλιάζουν...

Ραγδαίες εξελίξεις με τον Κωστα Βαξεβάνη και την επίθεση απο το Μαξίμου

Σε νέα του ανάρτηση ο Κώστας Βαξεβανης πριν λίγη...

Σάλος στο Instagram με το εκθαμβωτικό νυφικό της Κωνσταντίνας Σπυροπουλου

H Kωνσταντίνα Σπυροπούλου και ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος παντρεύτηκαν με...