Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Ούτε για ασκήσεις επί χάρτου δεν κάνουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να σταματήσουμε να χαρίζουμε τον Πούτιν στον Ερντογάν

Η επίσκεψη Σάλιβαν στην Κωνσταντινούπολη όπου συναντήθηκε με τον...

Θα μετράνε «ψήφο-ψήφο τον καημό τους»

Καθώς μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις προσεχείς βουλευτικές...

Μέχρι πού φθάνει η τρέλα του Ερντογάν;

Του Μάρκου ΤρούληΗ «ερώτηση του ενός εκατομμυρίου»: Μέχρι πού...

Εθνικοί μειοδότες

Ξαφνικά ήρθε επιφοίτηση στα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ και «είδαν» ότι...

Αναζητείται κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το ισχύοντα νόμο που οριοθετεί την υφαλοκρηπίδα μας

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη Κυκλοφορεί τελευταία χάρτης, με βάση...

Γιώργος Βενετσανος: Αίσωπος και Ερντογάν

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος«Αἴλουρος, συλλαβὼν ἀλεκτρυόνα, μετ’ εὐλόγου τοῦτον...

Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» μας;

«Ό,τι κάμομε, θα το κάμομε μοναχοί και δεν έχουμε...

Συμφιλίωση

     ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ Όταν επιτέλους έγινα φίλος με τον εαυτό...

Η κυνική πολιτική εκτέλεση της π.Προέδρου και Πρωθυπουργού κ.Θάνου και η δικαστική Ανάστασή της

Γραφει ο Γιαννης ΝτάσκαςΗ δημοσιογραφική έρευνα,ένα ρεπορτάζ μπορεί...

Ολοταχώς για παγκόσμιο πόλεμο – αίτημα στο ΝΑΤΟ υποβάλει ο Ζελένσκι

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Σε απάντηση του διαγγέλματος Πούτιν...

Όταν ο Θάνος Τζήμερος έβριζε την Βασιλική Θάνου

O πολλάκις αποτυχών πολιτευτής μάλλον πρέπει να ξανακοιτάξει τα...

1η Οκτωβρίου ημέρα ανεξαρτησίας ή εξάρτησης της Ελληνικής Κύπρου;

Επιμέλεια από Α. Αντωνά. Αποσπασματικό θλιβερό αφιέρωμα. Ξέχασες Λαέ της...

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός
Κάηκαν Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Τατόι από μια φωτιά που θα μπορούσε έγκαιρα να κατασβηστεί αν είχαν ληφθεί τα μέτρα που έπρεπε. Όμως δυστυχώς, αυτοί που σχεδίασαν κι αποφάσισαν για εργασίες προληπτικού χαρακτήρα για την αντιπυρική προστασία της Αττικής απέτυχαν παταγωδώς.
Συγκεκριμένα, τον Μάιο πραγματοποιήθηκε ευρεία έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα, του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία, Βασίλειου Κόκκαλη, των δήμαρχων 11 Δήμων της Αττικής, τη φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπροσώπους από την ΔΕΔΔΗΕ, τον ΑΔΜΗΕ και άλλους δημόσιους φορείς, με αντικείμενο τη συγκεκριμενοποίηση των εργασιών προληπτικού χαρακτήρα από πλευράς των Δήμων της Αττικής σε 18 περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας.
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Δεν θέλουμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη, έχουμε πολύ στενή συνεργασία με τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη, προκειμένου να πάρουμε όλα τα μέτρα πρόληψης, όπως να κάνουμε τους καθαρισμούς, την αποκομιδή των κλαδιών που υπάρχουν ακόμα και από τη «Μήδεια», καθώς και αυτών που θα κλαδευτούν κι αυτές τις μέρες, έτσι ώστε, μπαίνοντας στην αντιπυρική περίοδο, να εξασφαλίσουμε ότι οι οικισμοί αυτοί, η Αττική, ολόκληρη η Ελλάδα, θα είναι ασφαλείς, δεν θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και ταυτόχρονα θα προστατεύσουμε το περιβάλλον».
Σωστή πρωτοβουλία. Όμως…
α) Επισημάνθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούν αυθαίρετα κτίσματα (οικιστικά και περιβαλλοντικά) σε πολλά σημεία της Αττικής; Και στην Βαρυμπόμπη υπήρχαν κάποια…
β) Επισημάνθηκε η ανάγκη καθαρισμού του ρέματος της Χελιδονούς ή οι αρμόδιοι, προκειμένου να είναι αρεστοί στους περιβαλλοντολόγους δεν φρόντισαν για τον καθαρισμό του;
γ) Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στην Άνω Βαρυμπόμπη αυτό που είπαν οι δημοσιογράφοι ήταν, πως δεν υπήρχαν δρόμοι προκειμένου τα οχήματα της Πυροσβεστικής με τα πληρώματά τους, να φθάσουν ΑΜΕΣΑ στο χώρο που εκδηλώθηκε η φωτιά. Απλά περίμεναν από τα εναέρια μέσα να την σβήσουν με πολλαπλές ρίψεις νερού. Δυστυχώς όμως, όχι μόνο αυτό δεν επετεύχθη αλλά η φωτιά επεκτάθηκε με καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή και τους κατοίκους.
Ζητήθηκε από τους δασάρχες να καταθέσουν τις θέσεις τους, να υποβάλουν προτάσεις, να σχεδιαστούν παρεμβάσεις μιας και αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, τα προβλήματα των δασικών περιοχών, αυτοί έχουν τους χάρτες με όλες τις αναγκαίες παρατηρήσεις, προκειμένου να ληφθούν μέτρα προστασίας για την Πάρνηθα και την Πεντέλη; Φυσικά, είναι γνωστή η θέση αρκετών Δασαρχών, να μην κατασκευάζουν αντιπυρικές ζώνες στα δάση πλάτους 60 μέτρων για να μην αλλοιώνεται η εικόνα του δάσους αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος σύμφωνα με όσα έχουν αποφασιστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις αποψιλώσεις δασών. Είναι όμως άλλο να κατακερματίζεις τη δασική έκταση με αντιπυρικές ζώνες 60 μέτρων κι άλλο να έχεις δρόμους πρόσβασης για πυροσβεστικά οχήματα, κυρίως σε δασώσεις περιοχές που βρίσκονται στις παρυφές του οικιστικού ιστού της πόλης.
δ) Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε μετά από έκρηξη μετασχηματιστή της ΔΕΗ. Πολλά χρόνια τώρα, ζητείται η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ. Όμως κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει σκύψει πάνω στο πρόβλημα. Τελικά, η πολιτεία θα μεριμνήσει για το θέμα αυτό για να μην υπάρξουν κι άλλες, ανυπολόγιστες καταστροφές;
Μάχη με τις φλόγες, όταν η φωτιά έγινε ανεξέλεγκτη κι απειλητική για κατοικίες κι ανθρώπους, έδωσαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Δήμων Αχαρνών και Κηφισιάς. Και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για όλα όσα έκαναν.
Δεν παραγνωρίζει κανείς την θετική απόφαση των αρμοδίων για τον καθαρισμό οικοπέδων και απομάκρυνση κλαδιών. Όμως ολέθριο λάθος όπως αποδείχθηκε, η μη πρόληψη από πυρκαγιά, των δασικών εκείνων περιοχών που γειτνιάζουν με οικιστικές περιοχές.
Με μεγάλη λύπη λένε αρκετοί πολίτες αναφερόμενοι στους υπεύθυνους της Πολιτικής Προστασίας «αυτοί, ούτε για ασκήσεις επί χάρτου δεν κάνουν…»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νεκρός σε τροχαιο ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπούλης

Η οικογένεια, οι φίλοι και οι συναθλητές του δεν μπορούν να πιστέψουν πώς χάθηκε τόσο άδικα το ευγενικό και χαμογελαστό παλικάρι.

Το βιντεο του σύγχρονου Αριστοφάνη, Χαρρυ Κλυνν για τον Μητσοτακη που εγινε viral

Το μόνο πράγμα που αλλάζει στην Ελλάδα φαίνεται ότι...

Οργή στο πανελλήνιο με τον Πέτσα να διασκεδάζει σε κλαμπ λες και δεν υπάρχει αύριο!

Κάποιοι καλοπερνάνε οτι και αν συμβεί και μετά ουρλιάζουν...

Ραγδαίες εξελίξεις με τον Κωστα Βαξεβάνη και την επίθεση απο το Μαξίμου

Σε νέα του ανάρτηση ο Κώστας Βαξεβανης πριν λίγη...