Να δούμε ποιος θα τολμήσει να τοποθετήσει ανεμογεννήτριες Siemens στα καμένα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δήλωση του πρωθυπουργού έξω από το ενιαίο συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Δεν χρειαζόταν να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχτούν αναδασωτέες. Αυτό είναι μία αυτοματοποιημένη διαδικασία που δεν απαιτεί ούτε επικύρωση, ούτε φυσικά επιδέχεται ακύρωση από οποιονδήποτε πρωθυπουργό.

Όμως οφείλουμε να βάλουμε τώρα ένα τέλος στην υποκρισία. Και η υποκρισία στην πιο χυδαία μορφή της, είναι η δήθεν εμμονή στην πράσινη ανάπτυξη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αυτή η καραμέλα που την ξεκίνησε ο Γιώργος Παπανδρέου και την συνεχίζει τώρα σε υπερθετικό βαθμό ο συνεχιστής του, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιος στα αλήθεια πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει προστασία του περιβάλλοντος με απανθρακωμένα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους, τα οποία θα αντικατασταθούν με μερικές δεκάδες ανεμογεννήτριες;

Πως είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός που έφερε τον δασοκτόνο νόμο Χατζηδάκη να βγαίνει να κοροϊδεύει τους πολίτες μιλώντας για «αναδασώσεις», όταν ο ίδιος άνοιξε κερκόπορτα για κατάργηση της αναδάσωσης;

Πως είναι δυνατόν ο άνθρωπος που επέβαλε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως πρόεδρο της Δημοκρατίας, να έχει το θράσος να μιλά για αναδάσωση; Διότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως εισηγήτρια του ΣτΕ, έκανε το εθνικό έγκλημα να επιτρέπει την τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε αναδασωτέες εκτάσεις, το 2012!

Εννοείται ότι και από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, η μερίδα του λέοντος θα πάει στην δήθεν πράσινη ανάπτυξη. Δηλαδή στις γερμανικές βιομηχανίες που παράγουν ανεμογεννήτριες. Και κάποιος που πιστεύει σε «θεωρίες συνωμοσίας», θα προβληματιστεί σοβαρά για το ότι 2,5 δις σε ανεμογεννήτριες, απαιτούν ένα πραγματικό ολοκαύτωμα στα δάση μας για να μπορέσουν να τοποθετηθούν.

Επειδή λοιπόν το θράσος περισσεύει σε αυτή τη χώρα, αναμένουμε να δούμε ποιος μάγκας θα τολμήσει να φυτέψει ανεμογεννήτριες Siemens στο κορμί της καμμένης μας πατρίδας.

ΥΓ: Για το κυβερνητικό βδέλυγμα που συνδέεται στενά με εθνικό νταβατζή ο οποίος ειδικεύεται στην φύτευση ανεμογεννητριών στα καμένα, θα μιλήσουμε αργότερα με στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ