Παραστρατιωτικές ομάδες απαγορεύουν τους Κούρδους να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττάλειας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθώς συνεχίζονται οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων στην Αττάλεια από παραστρατιωτικές οργανώσεις, έγινε γνωστό ότι μια συμμορία ξεκίνησε το «κυνήγι Κούρδων» με το πρόσχημα ότι αυτοί φταίνε για τις δασικές πυρκαγιές.

022BB55F 4B3A 4FD4 9BE5 84EC7C2FFEE4

Οι Κούρδοι στην πόλη δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να βγουν έξω από τα σπίτια τους εδώ και αρκετές ημέρες.

Η εθνικιστική και περιθωριοποιημένη γλώσσα της κυβέρνησης που στοχεύει στους Κούρδους έχει προκαλέσει αναταραχή σε όλη τη χώρα.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις, στις οποίες υπόκεινται συνήθως οι εποχικοί αγροτικοί εργάτες, είναι κοινές σχεδόν σε όλες τις δυτικές επαρχίες της Τουρκίας.

Εκατοντάδες Κούρδοι δέχθηκαν πρόσφατα επίθεση από ρατσιστές που ήταν «γείτονες» ή «εργοδότες» τους στην Άγκυρα, το Αφιόν και το Ικόνιο.

Οκτώ Κούρδοι σκοτώθηκαν σε δύο ρατσιστικές επιθέσεις στο Ικόνιο μέσα σε δέκα ημέρες, εκ των οποίων επτά ήταν από την ίδια οικογένεια.

Παρ ‘όλα αυτά, η κυβέρνηση δεν έκανε καμία δήλωση ή προσπάθησε να σταματήσει τις επιθέσεις.

Τέλος, οι Κούρδοι κατηγορήθηκαν για τις δασικές πυρκαγιές που ξεκίνησαν στην Αττάλεια και επεκτάθηκαν σε πολλές περιοχές, η προέλευση των οποίων είναι άγνωστη.

Κούρδοι πολίτες που κατοικούν στις περιοχές όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έγιναν στόχοι προκλήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιεύτηκαν από ψευδείς λογαριασμούς αγνώστων ταυτοτήτων που ισχυρίζονται ότι οι Κούρδοι πυροδότησαν τις πυρκαγιές.

Τα σπίτια των Κούρδων που ζούσαν στην περιοχή της Αττάλειας όπου σημειώθηκαν δασικές πυρκαγιές δέχθηκαν επίθεση, σταμάτησαν οχήματα με πινακίδες από κουρδικές πόλεις, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι ταυτότητας από οργανώσεις προβοκάτορες και ξεκίνησε ένα «κυνήγι Κούρδων».

Από τότε που ξέσπασαν οι δασικές πυρκαγιές, οι Κούρδοι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα εκείνοι στον τουριστικό κλάδο, δεν μπόρεσαν να αφήσουν τα σπίτια τους και να ταξιδέψουν μόνοι τους στην πόλη.

«Άγνωστα» πρόσωπα που αποκλείουν αυτοκινητόδρομους και πραγματοποιούν ελέγχους ταυτότητας στην πόλη περιμένουν να βγει ένας Κούρδος για να τον χτυπήσουν με ρόπαλα ή άλλα αντικείμενα.

ANF

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ