Ας πούμε αλήθειες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Συνεχίζει να καίγεται η Ελλάδα. Και μέσα από τις φλόγες, ξεπηδούν ανατριχιαστικές καταγγελίες από πληγέντες, που αν αληθεύουν, τότε το πολιτικό μας σύστημα στο σύνολό του, θα πρέπει να λογοδοτήσει. Μαζί κι οι όποιοι υπηρέτες του, μαζί και οι εντεταλμένοι ακόλουθοί τους.
Όπως ανέφερε η κυρία Μ. Σταματούλα στον τηλεοπτικό σταθμό Alter: «Μας είπαν από την πυροσβεστική, έχουμε εντολή να μη ρίξουμε νερό, η Β. Εύβοια θα καεί”!
Ακόμη, στον τηλεοπτικό σταθμό Alfa κάτοικος του οικισμού Βασιλικά της Εύβοιας ο οποίος μαζί με την οικογένεια του φυγαδεύτηκε μέσω φέρυ μποτ, αφήνοντας πίσω του τους κόπους μιας ζωής, προέβη σε μία επίσης σοκαριστική καταγγελία.
«Να σας πω την αλήθεια; Είναι στημένα όλα! Μην το ψάχνετε. Στο χωριό έχουν βρει χιλιάδες γκαζάκια. Δεν υπάρχουν αναζωπυρώσεις! Είναι εστίες βαλτές! Θα το πείτε αυτό; Άμα είστε Έλληνες και αγαπάτε την Ελλάδα, να τα πείτε αυτά. Εμείς θα την βρούμε την άκρη».
Ημέρες τώρα, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν αναρτήσεις με αποφάσεις για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Εύβοια.
Υπάρχει συσχετισμός αυτών των γεγονότων;
Ακόμη, στην προσαγωγή δύο ατόμων στο Καπανδρίτι προχώρησαν την Παρασκευή 6/8 άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί έπιασαν δύο άτομα που είχαν ένα μπιτόνι με βενζίνη το οποίο δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Παράλληλα, στην Καλαμάτα, ένας άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στη Μεσσηνία.
Μόνο ένας εισαγγελέας που θα κλείσει τα αυτιά του στις πολιτικές σειρήνες αλλά και στα μεγάλα συμφέροντα, θα μπορέσει να βρει την αλήθεια.
Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής θα πρέπει να εκδώσει πορίσματα που θα αντικατοπτρίζουν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια κι όχι πολιτικές ή επιχειρηματικές σκοπιμότητες.
Είναι γεγονός, πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία.
Οι ταυτόχρονα πολλαπλές εστίες φωτιάς δημιουργούν βάσιμες υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο που στόχο είχε κι έχει την καταστροφή του οικοσυστήματος συγκεκριμένων περιοχών.
Σκεπτικισμό δημιουργεί το γεγονός, πως περιοχές, επιρρεπείς στις καλοκαιρινές πυρκαγιές, όπως η Πάρνηθα και η Πεντέλη, δεν αντιμετώπισαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ίσως γιατί σε αυτούς τους ορεινούς όγκους, δεν έχει προβλεφθεί μέχρι στιγμής, η τοποθέτηση ανεμογεννητριών.
Εντύπωση επίσης, αλλά και αρνητικά συναισθήματα, προκαλούν οι πανηγυρισμοί ορισμένων αιρετών, για την σπουδαία συμβολή τους, στο σβήσιμο των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην περιοχή τους. Για τα μέτρα όμως που θα έπρεπε είτε πριν από χρόνια είτε πριν λίγους μήνες για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας η περιοχή τους να πληγή από πυρκαγιά, κουβέντα.
Κανείς τους δεν αναφέρθηκε στο γεγονός, όχι μόνο πως κτίσθηκαν κατοικίες κι επιχειρήσεις μέσα ή στις παρυφές του δάσους (πολλές από αυτές με άδεια των υπηρεσιών τους) ούτε και για την αμέλειά τους να ελέγξουν χώρους με πεύκα, κλαδιά, πευκοβελόνες κ.α. εύφλεκτα υλικά, που συνέβαλαν αποφασιστικά στην επέκταση της πυρκαγιάς και στην καταστροφή περιουσιών.
Ένα σώμα αδιάφθορων εισαγγελέων επομένως χρειάζεται η Ελλάδα που θα αναλαμβάνει κάθε υπόθεση που θα «μυρίζει» άσχημα και που θα αποκαλύπτει τους ενόχους χωρίς να εξετάζει αν είναι επώνυμοι ή όχι, αν είναι πλούσιοι ή φτωχοί.
Και η μεγάλη αλήθεια για την Ελλάδα είναι, πως πολλές, πάρα πολλές υποθέσεις, που «μύριζαν» άσχημα και που οι πολίτες θεωρούσαν πως πίσω τους κρυβόντουσαν πολιτικές ή επιχειρηματικές σκοπιμότητες, σκεπάστηκαν, κουκουλώθηκαν.
Γι’ αυτό, χρόνια τώρα, όποιος αγωνίζεται για την αποκάλυψη της αλήθειας, τον «τρώει» η μαρμάγκα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ