Ο Μπάιντεν εκλιπαρεί τους Ταλιμπάν να «λυπηθούν» την αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ένα Βατερλώ ανάλογο του Βιετνάμ εξελίσσεται η αμερικανική παρουσία στο Αφγανιστάν.

Αμέσως μετά την έναρξη της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων, η επέλαση των Ταλιμπάν είναι πρωτοφανής, αναγκάζοντας ακόμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες να ζητήσουν επίσημα από τους φυλάρχους να μην ρημάξουν την αμερικανική πρεσβεία σε περίπτωση που κατακτήσουν την Καμπούλ!

Σε αντάλλαγμα μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η Αμερική εγγυάται συνέχιση της χρηματοδότησης των Αφγανικών κυβερνήσεων, ακόμα και αν σε αυτές συμμετέχουν οι Ταλιμπάν!

Την ίδια στιγμή το Βερολίνο προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την οικονομική ενίσχυση της χώρας, σε περίπτωση που την εξουσία την καταλάβουν οι Ταλιμπάν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά μία αμερικανική επέμβαση σε τρίτη χώρα, οδήγησε σε απερίγραπτο χάος και εφιαλτικές καταστάσεις τον άμαχο πληθυσμό της. Όπως έγινε στην Λιβύη, την Συρία, το Κοσσυφοπέδιο, το Ιράκ, γενικά όπου πατήσουν το πόδι τους.

Στην αναμπουμπούλα ο τούρκος χαίρεται

Σε μια θλιβερή παραδοχή, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου πριν από λίγα λεπτά, παραδέχθηκε ότι άνδρες των ειδικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών κατευθύνονται στην Καμπούλ, ώστε να εξασφαλίσουν την ομαλή αποχώρηση των αμερικανών πολιτών που έχουν παραμείνει εκεί.

Συγχρόνως όμως, ομολόγησε ότι οι τούρκοι έχουν τον πρώτο λόγο αναφορικά με την ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ! Δηλαδή οι αμερικάνοι φεύγουν αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια, αλλά και τους τούρκους να διαχειρίζονται την παγκόσμια παραγωγή ηρωίνης, πράγμα που θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα τα εγκλήματα που διαπράττονται κατά της ανθρωπότητας, ακριβώς λόγω του μαύρου χρήματος που εξοικονομούν λόγω του λευκού θανάτου. Και το Αφγανιστάν είναι παγκόσμια η κορυφαία χώρα – παραγωγός της πρώτης ύλης για τον λευκό θάνατο.

Την ίδια στιγμή σε συνέντευξή του σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι οι υπηρεσίες της χώρας βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή συνεννόησης με τους Ταλιμπάν, ενώ δημοσιεύματα θέλουν τον τούρκο πρόεδρο να προτίθεται να συνάντηση των επικεφαλής των Ταλιμπάν για να συνεννοηθούν για την επόμενη ημέρα.

Δηλαδή, ολόκληρο το ΝΑΤΟ κουβαλήθηκε στην καρδιά της Ασίας υποτίθεται για να πολεμήσει τους Ταλιμπάν, και τώρα η υποτιθέμενη νατοϊκή Τουρκία, κάνει μπίζνες με τους εχθρούς της συμμαχίας.

Όσο για την Ελλάδα, απλώς κάνει τον τροχονόμο των τουρκικών συμφερόντων, χωρίς να προβάλλει οποιαδήποτε αντίδραση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ