Σκηνές αλλοφροσύνης στην Καμπούλ: Αφγανοί εκλιπαρούν Αμερικανούς να τους πάρουν μαζί για να γλιτώσουν την σφαγή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τάλιμπαν άρχισαν τις δημόσιες εκτελέσεις, για όσους συνεργάστηκαν με τους αμερικανούς. Θέμα ημερών η κατάληψη της Καμπούλ.

Ποιος ο ρόλος Ιράν και Ρωσίας αυτές τις τραγικές στιγμές.

Η αμερικανική πρεσβεία έδωσε οδηγία να καταστραφούν ακόμα και οι αμερικανικές σημαίες για να μην πέσουν στα χέρια των Ταλιμπάν! Εκκενώνεται το σύνολο των δυτικών διπλωματικών αποστολών στην Καμπούλ. Το χρονικό μίας προδιαγεγραμμένης σφαγής.

Εικόνες φρίκης και αλλοφροσύνης εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, όπου οι διπλωματικές αποστολές των χωρών της Δύσης αποχωρούν εκκενώνοντας τις πρεσβείες.
Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις, δεν υπάρχει καμιά ενίσχυση της στρατιωτικής άμυνας της πόλης, γεγονός που δείχνει ότι ουδείς προτίθεται να αντισταθεί στην επέλαση των Ταλιμπάν.

Όλες οι προσπάθειες των δυτικών δυνάμεων συνοψίζονται στο να εξασφαλίσουν ανοιχτό δρόμο μέχρι το αεροδρόμιο, ώστε το προσωπικό των διπλωματικών αποστολών να εγκαταλείψει τη χώρα με ασφάλεια.

24313E6E 81EB 425D A3BB 8123515A4C66
Σινούκ νωρίτερα σήμερα πάνω από την αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Αφγανοί πολίτες, κυρίως γυναίκες που έκαναν το λάθος να πιστέψουν στις ΗΠΑ, εκλιπαρούν για μία βίζα προκειμένου να μπορέσουν να εγκαταλείψουν την χώρα για να μην πέσουν στα χέρια των Ταλιμπάν. Τα κορίτσια του Αφγανιστάν, που από μαθήτριες μέσα σε μία στιγμή μετατράπηκαν σε μελλοθάνατες.

Η κατάσταση χειρότερη από το 2001

Κάποιοι κάνουν λόγο για επιστροφή στην κατάσταση που επικρατούσε πριν από την αμερικανική εισβολή. Αυτό είναι τελείως λάθος. Αυτή τη στιγμή οι Ταλιμπάν είναι πανίσχυροι, διότι νιώθουν ότι τα έβαλαν με την μεγαλύτερη δύναμη του πλανήτη και νίκησαν.

EDEB555B A9EE 45B7 8106 4B989E19B8F7
Από μαθήτριες, μελλοθάνατες

Αυτό όσον αφορά την ηθική διάσταση της εκ νέου κατάκτησης της χώρας. Διότι και υλικοτεχνικά, οι Ταλιμπάν πλέον έχουν στα χέρια τους όχι μόνο όπλα αμερικανικής κατασκευής τα οποία τους τα παρέδωσαν οι ίδιοι οι Αφγανοί στρατιώτες που παραδόθηκαν, αλλά πλέον έχουν στις τάξεις τους χιλιάδες μαχητές οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από το ΝΑΤΟ για να ενταχθούν ακόμα και στις ειδικές δυνάμεις του αφγανικού στρατού!

https://twitter.com/babaktaghvaee/status/1426800776588967936?s=21

Υπερσύγχρονα όπλα, πυροβόλα, τεθωρακισμένα και τεχνογνωσία στα χέρια ενός βάρβαρού στρατού που δεν καταλαβαίνει από διεθνείς συνθήκες και δεν γνωρίζει τι σημαίνει έλεος.

Ήδη στην Κανταχάρ άρχισαν οι δημόσιες εκτελέσεις αξιωματικών του αφγανικού στρατού, παρόλο που είχαν παραδοθεί στους Ταλιμπάν μαζί με τον εξοπλισμό τους.

Οι ισλαμιστές μάλιστα δεν κρύβουν την χαρά τους, και κοινοποιούν σε λογαριασμούς που διαθέτουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το πλιάτσικο που έχουν κάνει στα υπερσύγχρονα όπλα δυτικής κατασκευής.

Χιλιάδες στρατιώτες βρίσκουν άσυλο στο Ιράν

Ωφελημένο από την όλη κατάσταση φαίνεται να είναι το Ιράν, το οποίο πλέον δίνει άσυλο στους Αφγανούς στρατιώτες οι οποίοι για να μην πέσουν στα χέρια των Ταλιμπάν παίρνουν μαζί με το σύνολο του οπλισμού τους και τα οχήματα τους, στο Ιράν από ειδική διάβαση που έχει ανοίξει για αυτόν τον σκοπό. Διότι οι Ταλιμπάν είχαν προνοήσει και είχαν καταλάβει τα περισσότερα συνοριακά περάσματα μήνες πριν, ακριβώς για να εμποδίσουν την διέλευση Αφγανών.

F059D0EA 527D 4B64 8C91 1208860D9CB6
Αφγανοί στρατιώτες με τον εξοπλισμό τους βρίσκουν άσυλο στο Ιράν

Αυτή η μεγάλη έξοδος των αφγανικών δυνάμεων προς το Ιράν, ξεκίνησε όταν τόσο η αμερικανική πολεμική αεροπορία όσο και η αφγανική, αρνήθηκαν να παρέχουν αεροπορική στήριξη στις μονάδες του αφγανικού στρατού, ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια στην Καμπούλ. Έτσι, βρήκαν διέξοδο στο Ιράν.

Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι έχουν ανοίξει αντίστοιχο δίαυλο προς το Τατζικιστάν, όπου όμως γίνεται πολύ αυστηρή επιλογή όσων περνούν τα σύνορα της χώρας, τα οποία πλέον ελέγχονται από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις υπό τον φόβο επίθεσης των Ταλιμπάν.

Η κατάσταση είναι τραγική. Η σφαγή που προβλέπεται είναι ασύλληπτη. Και το εσωτερικό σημείωμα που κυκλοφόρησε στην αμερικανική πρεσβεία, ότι μαζί με τα αρχεία και τον εξοπλισμό πρέπει να καταστρέψουν και το σύνολο των αμερικανικών σημαιών που βρίσκονται εκεί, για να μην πέσουν στα χέρια των Ταλιμπάν, είναι ενδεικτικό του τι θα επακολουθήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ