Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Καμπουλ: Αμφιλεγόμενο βιντεο δείχνει πολιτες να πέφτουν στο κενό από αεροπλάνο που απογειώνεται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτο που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, οπου χιλιάδες κόσμου πασχίζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

https://twitter.com/asvakanews/status/1427181300054515730?s=21

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στο χάος που επικρατεί στον αερολιμένα.

Μάρτυρας ειπε στο  Reuters, ότι είδε ένα όχημα να παραλαμβάνει τα πτώματα πέντε ανθρώπων, ενώ ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι δεν ήταν ξεκάθαρο αν οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν από τα πυρά που έπεσαν νωρίτερα από Αμερικανούς στρατιώτες ή από το ποδοπάτημα λόγω του πανικού που προκλήθηκε εξαιτίας των πυρών.

https://twitter.com/babaktaghvaee/status/1427210069754646530?s=21

Σε  ένα βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter το πρακτορείο Asvaka δείχνει ανθρώπους να πέφτουν στο κενό από ένα αεροπλάνο που αναχωρεί από την Καμπούλ. Το πρακτορείο κάνει λόγο για δύο άτομα που πέφτουν από το αεροσκάφος καθώς αυτό κερδίζει ύψος, ωστόσο η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Χρήστες των social media μεταφέρουν μαρτυρίες ντόπιων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τρεις άνδρες που είχαν γαντζωθεί στις ρόδες ενός αεροπλάνου καθώς αυτό απογειωνόταν από την Καμπούλ έπεσαν πάνω σε σπίτια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ