Κάτι περίεργο συμβαίνει στο Αφγανιστάν: Πως οι «εξαφανισμένοι» Ταλιμπάν επανήλθαν μέσα σε λίγους μόλις μήνες; Υπόνοιες για μεθοδευμένη μετάβαση της εξουσίας στους ισλαμοφασίστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επι 20 χρόνια ολόκληρα χρόνια μας τάιζαν το παραμύθι της πλήρους εξόντωσης των Ταλιμπάν και της επιστροφής του Αφγανιστάν σε καθεστώς πλήρους ασφαλείας! 20 χρόνια παραμύθι!
Πως είναι δυνατόν οι «εξαφανισμένοι» Ταλιμπάν να ανακτούν την εξουσία μέσα σε μόλις 4 μήνες;

7C6DB4AB CAF1 43E7 A248 3CAB5BDE41F9

Σε σκηνές που μεταδόθηκαν στο Al Jazeera, οι ηγέτες των Ταλιμπάν βρέθηκαν στο παλάτι μόλις λίγες ώρες μετά την φυγή του Αφγανού προέδρου Γκάνι – παίρνοντας τον έλεγχο μιας από τις πιο ασφαλείς τοποθεσίες στη χώρα και σύμβολο του έθνους, για την ασφάλεια της οποίας Ηνωμένες Πολιτείες και ΕΕ ξόδεψαν δισεκατομμύρια.

Ο επικεφαλής της Αφγανικής Προεδρικής Φρουράς συνοδεύει τον διοικητή των Ταλιμπάν στο παλάτι κατόπιν αιτήματος του ανώτερου διαπραγματευτή της αφγανικής κυβέρνησης.

«Τους λέω καλώς ήρθατε και τους συγχαίρω», είπε ο αξιωματούχος.

Η εξήγηση για αυτή την όχι και τόσο αναπάντεχη μετάβαση εξουσίας στο καθεστώς των Ταλιμπάν ήρθε από τους New York Times. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, ο πρώην πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι δήλωσε ότι είχε σχηματίσει ένα συμβούλιο με άλλους πολιτικούς ηγέτες για να συντονίσει μια ειρηνική μετάβαση στη νέα κυβέρνηση των Ταλιμπάν. Ο κ. Καρζάι ζήτησε επίσης από τον επικεφαλής της Προεδρικής Υπηρεσίας Προστασίας να παραμείνει στη θέση του και να διασφαλίσει ότι το παλάτι δεν θα λεηλατηθεί.

Για όσους λοιπόν αναρωτιούνται, το παιχνίδι ήταν στημένο. Ποιοι θα επωφεληθούν από αυτό θα φανεί στους μήνες που έρχονται. Ήδη Τουρκία και δουλεμπορικές ΜΚΟ κάνουν πάρτι. Προσεχώς και άλλοι…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ