Syrian Observer: Η Τουρκία στέλνει τρομοκράτες από Συρία στη Λιβύη για να προωθηθούν στην ευρώπη και να απειλήσουν την ασφάλεια της…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το al-Watan, η Τουρκία στέλνει τρομοκράτες από τη Συρία στη Λιβύη, προκειμένου να τους εισαγάγει σε ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμεί να αποσταθεροποιήσει. 

Η Τουρκία έστειλε περισσότερους τρομοκράτες, οι οποίοι είναι από Βόρειο Αφρική και ευρωπαϊκής ιθαγένειας, από τις κατεχόμενες περιοχές της στη Συρία στη Λιβύη και στη συνέχεια στην Ευρώπη. 

Ο σκοπός της Τουρκίας είναι να απειλήσει την ασφάλεια των ευρωπαϊκών χωρών.

Το καθεστώς του Ερντογάν επανέλαβε τις ενέργειές του από το 2015, όταν τα σύνορά του άνοιξαν διάπλατα για την παράνομη μετανάστευση των Σύρων στην Ευρώπη. Αυτή τη φορά, η Τουρκία έστειλε εξτρεμιστές και θανατηφόρους τρομοκράτες από την Τζαμπχάτ αλ Νούσρα και το ISIS στη Λιβύη, για να φτάσουν τελικά στην Ευρώπη. 

Στην πραγματικότητα, δεν έχουν σταλεί να πολεμήσουν ως Σύριοι μισθοφόροι, αλλά ως προοίμιο για τη λαθραία μετακίνηση αυτών των ανταρτών στις ευρωπαϊκές χώρες και την απειλή της ευρωπαϊκής ασφάλειας – οι περισσότεροι ηγέτες των οποίων είναι εχθρικοί προς το καθεστώς Ερντογάν. 

Συμφωνίες μεταξύ παρατάξεων 

Το Al-Watan έμαθε από πηγές της αντιπολίτευσης ότι, περισσότεροι από 30 τρομοκράτες ευρωπαϊκής εθνικότητας και βορειοαφρικανικής καταγωγής, ειδικά από την Τυνησία, έφτασαν στη Λιβύη με τουρκικές πτήσεις τον περασμένο μήνα. Ήρθαν ως μισθοφόροι Σύροι που είχαν επιλεγεί για να πολεμήσουν στη Λιβύη. Οι πηγές του Al-Watan για αυτούς τους ισχυρισμούς προέρχονται από τον λεγόμενο “Εθνικό Στρατό”, που σχηματίστηκε από τον ηγέτη της Άγκυρας Ερντογάν, ο οποίος δρα σε κατεχόμενες περιοχές της βόρειας και βορειοανατολικής επαρχίας του Χαλέπι.

Οι πηγές ανέφεραν ότι εκείνοι που στάλθηκαν στη Λιβύη από τους τρομοκράτες παρακινούνται από τα χρήματα, βάσει των οποίων οι τρομοκράτες μετακομίζουν σε αντάλλαγμα για μεγάλα χρηματικά ποσά. Ανταλλάσσονται υψηλά ποσά για τρομοκράτες της Αλ Κάιντα πρώτης και δεύτερης κατάταξης και ορισμένους τρομοκράτες του ISIS. Αυτοί οι τρομοκράτες παραμένουν ασφαλείς υπό την αιγίδα των πολιτοφυλακών που χρηματοδοτούνται από το τουρκικό καθεστώς, ειδικά στην περιοχή του Σέιχ Αλ-Χαντίντ στο Αφρίν, όπου κυριαρχούν οι πολιτοφυλακές του σουλτάνου Σουλεϊμάν Σάχ ή η λεγόμενη Άμσα.  

erntoganΤο όνομα αναφέρεται στον τρομοκρατικό ηγέτη της ομάδας, Abu Amsha Mohammed al-Jassim, ο οποίος ελέγχει συμφωνίες για την πρόσληψη Σύρων μισθοφόρων, για να πολεμήσουν σε άλλες χώρες προς όφελος του τουρκικού καθεστώτος και υπό την αιγίδα των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών. 

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι τα κανάλια επικοινωνίας που άνοιξε πρόσφατα ο Αμπού Άμσα με τον ηγέτη της Αλ-Νούσρα και τον τρομοκράτη Ταχρίρ αλ-Σαμ, Αμπού Μοχάμεντ αλ-Τζουλανί, στοχεύουν στην επίτευξη συμφωνίας. Βάσει της συμφωνίας, η διοίκηση του Αφρίν ανατέθηκε στον Αλ Τζουλάνι με αντάλλαγμα το άνοιγμα του αυτοκινητόδρομου Χαλέπι-Λαττάκια…     Ο στόχος είναι να διευκολυνθεί η μετακίνηση των καταζητούμενων τρομοκρατών της Αλ Κάιντα σε ελεγχόμενες περιοχές στο Αφρίν, από όπου μεταφέρονται στη Λιβύη. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα στην πορεία των τρομοκρατών προς τις ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα αυτών των χωρών.

syrianobserver.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ