Τρομερές καταγγελίες των πυρόπληκτων της Εύβοιας, για διαπλοκή της κυβέρνησης με κατασκευαστικό κολοσσό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για ψεύτικες υποσχέσεις των κυβερνητικών κλιμακίων και για προσπάθεια διάσπασης του αγώνα κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Εύβοιας. Καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου «για να μείνουμε στον τόπο μας!».

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

«Πριν ακόμα σβήσουν τα κάρβουνα της μεγάλης καταστροφής που μας βρήκε, η κυβέρνηση στρώνει το έδαφος για φαγοπότι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον τόπο μας.

Ο υπουργός που εμφανίστηκε σαν τον κλέφτη στο Δασαρχείο Λίμνης, έκανε το σπόνσορα της ΤΕΡΝΑ και μας την παρουσίασε ως μέγα ευεργέτη. Η πρόταση τους ήταν να αναλάβει τον καθαρισμό των δημοτικών και περιφερειακών δρόμων και να εργαστούν δασεργάτες από τους συνεταιρισμούς με σύμβαση απευθείας με την εταιρία. Είναι προφανές ότι την καταστροφή μας την αντιμετωπίζουν ως ευκαιρία για κέρδη και πως αυτοί που επιβουλεύονται τον τόπο μας ήταν έτοιμοι από καιρό. Είναι προφανές ότι προσπαθούν να μας δελεάσουν με ψεύτικες “ευκαιρίες” για να συμβιβαστούμε, να κάτσουμε σπίτια μας, να μην αγωνιζόμαστε. Ξέρουν καλά ότι αν βάλουν στο χέρι τους ρετσινάδες έχουν κάνει μεγάλο βήμα για να ξεμπερδεύουν με τον ενωτικό αγώνα μας με τον υπόλοιπους συμπατριώτες μας.

Βέβαια η κοροϊδία έχει πάντα κοντά ποδάρια. Τα μεροκάματα από 100 ευρώ για όλους, σε τρεις μέρες έγιναν 30 ευρώ για 6 ρετσινάδες από κάθε δασικό συνεταιρισμό.

Αντί για την ικανοποίηση του αιτήματος μας για εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης από τα αρμόδια δασαρχεία και υπηρεσίες για να επανέλθει το πευκοδάσος. Για απασχόληση όλων των ρετσινάδων με σταθερή σχέση εργασίας, για τουλάχιστον 15 χρόνια, για τη φροντίδα και ανάπτυξη του καμένου δάσους.

Τοπική και κεντρική εξουσία ανοίγουν το δρόμο στα μεγάλα αρπακτικά που έρχονται για να θησαυρίσουν. Κυβερνητικά στελέχη περιδιαβαίνουν τα χωριά μας και προσπαθούν να μας ξεγελάσουν. Μας υπόσχονται σύμβαση στην ΤΕΡΝΑ. Είναι ντροπή οι υπαίτιοι της καταστροφής μας, να προκαλούν προωθώντας την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του δάσους μας και ολόκληρης της περιοχής.

Δήμος και Περιφέρεια έχουν ευθύνη να πάρουν όλα τα μέτρα για να είναι ασφαλές το οδικό δίκτυο και να κοπούν τα επικίνδυνα δέντρα. Να απαιτήσουν χρηματοδότηση από αυτούς που μας άφησαν στο έλεος, την κυβέρνηση και το κράτος και όχι να βάζουν την κάθε ΤΕΡΝΑ να κάνει μπίζνες στις πλάτες μας.

Δε μπορούμε να έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε όσους έχουν ευθύνες για την καταστροφή μας! Οι ίδιοι τώρα θέλουν να μας εξαπατήσουν για να μας έχουν χωρισμένους και διασπασμένους ώστε να μας έχουν του χεριού τους! Θέλουν τους ρετσινάδες χώρια από τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους χώρια από τους επαγγελματίες, ώστε ο καθένας να πολεμάει τον άλλον, αντί όλοι μαζί να δώσουμε έναν μεγάλο αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας!

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με μεροκάματα της πείνας, υποσχέσεις και “χορηγίες” θα τους αφήσουμε να αλλοιώσουν το χαρακτήρα της περιοχής μας με την πράσινη ανάπτυξή τους η οποία αποδεικνύεται μαύρη και άραχνη για το λαό.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα διασπάσουν τον ενωτικό αγώνα του λαού της Β. Εύβοιας! Θα πάρουν την πρώτη απάντηση στο αυριανό συλλαλητήριο!

Όλοι στον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας!

Όλοι αύριο, Σάββατο 21 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στον κόμβο της Στροφυλιάς!».

902.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ