Νέες εκρήξεις στην Καμπουλ – Εκατόμβη νεκρών – Μετρούν φέρετρα οι ΗΠΑ – Ανέλαβε τη ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δύο εκρήξεις στις πύλες του αεροδρομίου της Καμπούλ προκάλεσαν λουτρό αίματος και δημιούργησαν χάος και πανικό, με τους νεκρούς και τους τραυματίες να αυξάνονται συνεχώς. Μια τρίτη έκρηξη, ωστόσο, σημειώθηκε νωρίτερα κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπως μετέδωσε το ρωσικό Sputnik, ενώ το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και το τουρκικό TRT ανέφεραν ότι η έκρηξη αυτή ήταν ισχυρή.

Το Ισλαμικό Κράτος το βράδυ της Πέμπτης ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με ανάρτηση στον λογαριασμό της εξτρεμιστικής, τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Telegram.

Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το προπαγανδιστικό όργανό του, το Amaq, το Ισλαμικό Κράτος καυχιέται ότι ένας μαχητής του πλησίασε σε απόσταση «μικρότερη των πέντε μέτρων» από τους Αμερικανούς στρατιώτες.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας «κατάφερε να φτάσει σε μια μεγάλη συγκέντρωση μεταφραστών και συνεργατών του αμερικανικού στρατού» στο «Στρατόπεδο Μπαράν» κοντά στο αεροδρόμιο «και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σκοτώνοντας περίπου 60 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 100 άλλους, συμπεριλαμβανομένων και μαχητών Ταλιμπάν», αναφέρεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το κανάλι του Amaq στο Telegram.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ