Η Κ. Σακελλαροπούλου απαξιώνει τον θεσμό της Προεδρίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία σύγχρονη ελληνική τραγωδία με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ίδια την εθνική μας υπόσταση ξεδιπλώνεται μέσα από την δημοσκόπηση της Κappa Research που δείχνει την απόλυτη κατάρρευση του θεσμού της προεδρίας της δημοκρατίας. Με βασική ευθύνη φυσικά του προσώπου, της κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Είναι πραγματικά αδιανόητο πως ένας άνθρωπος, φυσικά με ευθύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφερε να ανατρέψει πλήρως την εικόνα της προεδρίας, που θεσμικά συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού έθνους. Και να οδηγήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε ιστορικά χαμηλά, όταν ο προκάτοχός της, τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε καταφέρει να αντιστρέψει την φθίνουσα πορεία του θεσμού και να την οδηγήσει σε ιστορικά υψηλά.

Για του λόγου το ασφαλές, επί Προκόπη Παυλόπουλου, στο τέλος της θητείας του, 5 Δεκεμβρίου 2019 (τελευταίες τάσεις ΜRB) ο βαθμός εμπιστοσύνης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν:

5EA81F62 FF04 4FCF B4EC 9EA7030682DA
Η σημερινή δημοσκόπηση που αποκαλύπτει η εφημερίδα Εστία

– Εμπιστοσύνη, 60,6 %
– Όχι εμπιστοσύνη, 22,3 %
– Δεν ξέρω δεν απαντώ, 17 %

Σήμερα η ΠτΔ, Κ. Σακελλαροπούλου έχει 35% εμπιστοσύνη και 63% όχι εμπιστοσύνη.  Δηλαδή επί Σακελλαροπούλου έχουμε πλήρη αντιστροφή της εμπιστοσύνης απ’ ό,τι επί Προκόπη Παυλόπουλου. Ο οποίος μάλιστα είχε παραλάβει τον θεσμό απαξιωμένο με την εμπιστοσύνη των πολιτών στο 39%.

Όλα αυτά παρά την πρωτοφανή προστασία που παρέχουν στην πρόεδρο τα ισχυρά εκδοτικά συγκροτήματα και τα κανάλια, τα οποία αντιστοίχως πολεμούσαν λυσσαλέα τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Φαίνεται όμως περίτρανα ότι ο ελληνικός λαός έχει αλάνθαστο κριτήριο και δεν ξεχνά ότι επί Προκόπη Παυλόπουλου, η Ελλάδα είχε μετατραπεί σε διεθνές κέντρο, για την ακρίβεια, επίκεντρο στις διεθνείς εξελίξεις. Ο Παυλόπουλος είχε υποδεχθεί όλους τους μεγάλους ηγέτες του πλανήτη στο προεδρικό μέγαρο, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει πολυδιάστατη, ανεξάρτητη πολιτική. Σε αντίθεση με την διάδοχο του, που έχει καταστήσει την Ελλάδα ως παρία.
Ενδεικτικό το γεγονός ότι ακόμα και στην εμβληματική επέτειο των 200 ετών από την εθνεγερσία, ενώ η Ελλάδα υποτίθεται ότι είναι μέλος των δύο μεγαλύτερων ενώσεων στον κόσμο, της Ευρωπαΐκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, δεν πάτησε στην χώρα ούτε ένας αρχηγός κράτους για τον εορτασμό!

Σ’ οποιοδήποτε άλλο κράτος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είχε παραιτηθεί εδώ και καιρό. Δεν αντιπροσωπεύει καμία από τις αρετές που κράτησαν το έθνος όρθιο μέσα στους αιώνες. Αντίθετα, εκπροσωπεί ότι έχει πληγώσει την πατρίδα μας, ειδικά κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ