Εξαρθρώθηκε μεγαλο κύκλωμα σε κοσμικό νησί που έδινε πλαστά αρνητικά rapid test σε αλλοδαπούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγα 24ωρα μετά την αποκάλυψη για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στο Νομό Καρδίτσας, μια ακόμα υπόθεση εξαπάτησης έρχεται στο φως. Αφορά μεγάλο νησί και κύκλωμα επιτήδειων οι οποίοι «πάσαραν» πλαστά αρνητικά rapid test σε αλλοδαπούς.

Όπως αποκάλυψε το Star έχει εντοπιστεί κύκλωμα που έδινε σε αλλοδαπούς αρνητικό πιστοποιητικό rapid test, χωρίς αυτοί να έχουν κάνει καν το τεστ, είτε για να το χρησιμοποιήσουν και να επιστρέψουν στη χώρα τους, είτε για να μετακινηθούν εντός της ελληνικής επικράτειας.

Οι καταγγελίες γνωστοποιήθηκαν στους αρμόδιους μετά τον Δεκαπενταύγουστο και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας κινητοποιήθηκε για τους σχετικούς ελέγχους, ενώ έγινε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) στο νοσοκομείο του συγκεκριμένου νησιού.

Όπως κατέληξε η έρευνα μετά από τη συλλογή καταθέσεων, το κύκλωμα δεν είχε άνθρωπο μέσα στο νοσοκομείο και δεν υπάρχει πάνω στα πιστοποιητικά σφραγίδα του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το Star η έρευνα ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή και θα σταλούν στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, ενώ γίνεται προσπάθεια εντοπισμού των μελών του κυκλώματος.

Όπως ανέφεραν πηγές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στο Star, «το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας στην οποία ανήκει το νοσοκομείο, διενήργησε ενδελεχείς ελέγχους και ΕΔΕ από επιθεωρητές ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας με σκοπό τη διακρίβωση της νομιμότητας διαδικασίας έκδοσης αποτελεσμάτων rapid test».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ