Γέμισε η Θεσσαλονίκη με τα λάβαρα της επανάστασης!

Τα λάβαρα της Επανάστασης προσφέρθηκαν στον δήμο, που τα ύψωσε σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Η μεγάλη προσφορά της «δημοκρατίας» στους αναγνώστες της, που έκανε πάταγο, με τις
σημαίες της Ελληνικής Επανάστασης, έφερε την ιδέα τοποθέτησης αυτών των σημαιών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως.

Η «δημοκρατία», μάλιστα, θέλοντας να συνεισφέρει στην προσπάθεια των τοπικών
φορέων για την προβολή αυτής της τεράστιας και ηρωικής προσπάθειας των Ελλήνων, που έδωσαν και την ψυχή τους για την πατρίδα, προσέφερε στον Δήμο Θεσσαλονίκης κάποιες εκατοντάδες σημαίες της Ελληνικής Επανάστασης.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, διά του δημάρχου του, Κωνσταντίνου Ζέρβα,
ευχαρίστησε για αυτή την προσφορά και δόθηκε εντολή να τοποθετηθούν αμέσως οι σημαίες αυτές σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας κενά που πιθανόν υπήρχαν. Ετσι, ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών των σημαιών τοποθετήθηκε στην οδό Τσιμισκή και κάποιες άλλες στην οδό Αγγελάκη, γύρω δηλαδή από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Πρέπει να σημειωθεί ότι η «δημοκρατία» ήταν ο μοναδικός φορέας που προσέφερε αυτό το υλικό στον Δήμο Θεσσαλονίκης, λόγω της πρόσφατης δωροθεσίας που είχε κάνει μέσω της κυριακάτικης έκδοσης, η οποία είχε τεράστια απήχηση πανελληνίως, και έτσι προκλήθηκε το ενδιαφέρον των ανθρώπων της ΔΕΘ να τοποθετήσουν σημαίες της Ελληνικής Επανάστασης σε όλη τη Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι φέτος η τιμώμενη χώρα στην 85η Διεθνή Εκθεση.

Τις σημαίες που προσέφερε η «δημοκρατία» τοποθέτησαν τα συνεργεία του Δήμου
Θεσσαλονίκης μαζί με ελληνικές σημαίες. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πάνω από τις
κεντρικές οδούς, ήδη κυματίζουν οι σημαίες της Φιλικής Εταιρείας, της Υδρας, του
Καστελόριζου, της Χαλκιδικής, του Πηλίου («Ανθιμος Γαζής»), αλλά και αυτές που ύψωσαν
ο Κολοκοτρώνης και ο Υψηλάντης μαζί με την ελληνική, συνθέτοντας ένα πατριωτικό παζλ, αλλά και εμφυσώντας περηφάνια σε όλους τους Ελληνες για τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των προγόνων μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ