Μια ακόμα επίθεση drones με εκρηκτικά στο αεροδρόμιο Ερμπίλ στο βόρειο Ιράκ…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Διεθνής Αερολιμένας Ερμπίλ στο βόρειο Ιράκ έγινε στόχος επίθεσης από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, δήλωσαν Κούρδοι αξιωματούχοι ασφάλειας, το τελευταίο σε μια σειρά παρόμοιων περιστατικών τον τελευταίο χρόνο.  

Η εσωτερική υπηρεσία ασφαλείας για την αυτόνομη κουρδική περιοχή του Ιράκ, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Ερμπίλ, ανέφερε αρχικά ότι τρεις ρουκέτες έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο… Μια δεύτερη δήλωση της κουρδικής αντιτρομοκρατικής δύναμης ανέφερε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εκρηκτικά. «Δεν υπάρχουν θύματα στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε από δύο οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν τουλάχιστον έξι εκρήξεις στην περιοχή. Ο Lawk Ghafuri, επικεφαλής σχέσεων ξένων μέσων ενημέρωσης για την περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν, δήλωσε στο Twitter ότι οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας διερευνούν το περιστατικό. «Τα drone μετέφεραν εκρηκτικούς μηχανισμούς και εξερράγη μακριά από τους τερματικούς σταθμούς και τα εδάφη του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ερμπίλ.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα », είπε ο Γκαφούρι. Το αεροδρόμιο, το οποίο χρησιμεύει επίσης ως βάση για τις δυνάμεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν υπέστη καμία ζημιά, σύμφωνα με τον διευθυντή του Αχμέτ Χοτσιάρ. Οι αμερικανικές δυνάμεις ηγούνται ενός διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού, η εντολή του οποίου είναι να βοηθήσει τις ιρακινές δυνάμεις να πολεμήσουν τα υπολείμματα του ISIL (ISIS).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ