Δημοσκόπηση Realpolls: Μηνύματα-κόλαφος για την πανδημία

Μηνύματα προς την κυβέρνηση στέλνουν με τις απαντήσεις τους όσοι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της R.P. REALPOLLS LTD, το τρίτο μέρος της οποίας δημοσίευσε το Σάββατο η εφημερίδα «δημοκρατία».

Στην ερώτηση αν την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων σε κλειστούς χώρους πρέπει να την έχει η Αστυνομία και όχι οι καταστηματάρχες, η απάντηση από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων (48,9%) ήταν ότι διαφωνούν πλήρως ή μάλλον διαφωνούν. Την πλήρη διαφωνία του εξέφρασε το 28,7%, ενώ το 20,2 % των ερωτηθέντων απάντησε ότι μάλλον διαφωνεί με την τήρηση των μέτρων από την Αστυνομία και όχι από τους καταστηματάρχες.

Να κάνει τους ελέγχους η Αστυνομία συμφωνεί το 15,7 % των ερωτηθέντων και μάλλον συμφωνεί το 20,8% (συνολικά θετική άποψη από 36,5%). «Δεν γνωρίζω» απάντησε το 6,2% και 8,3% των ερωτηθέντων δεν απάντησε καθόλου.

Όσον αφορά τις απαντήσεις που έδωσαν όσοι από τους ερωτηθέντες έχουν εμβολιαστεί, εν συγκρίσει με αυτούς που δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο, το ποσοστό και για τις δύο περιπτώσεις είναι σχεδόν το ίδιο. Το 28% των εμβολιασμένων διαφωνεί με την ευθύνη τήρησης των μέτρων σε εσωτερικούς χώρους από την Αστυνομία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί φτάνει το 30%.

Στην ερώτηση εάν δεν πρέπει να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός για τη νοσηλεία των ανεμβολίαστων, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 63,2% διαφωνεί απόλυτα ή μάλλον διαφωνεί και θεωρεί ότι ο κρατικός προϋπολογισμός πρέπει να καλύπτει τη νοσηλεία εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων χωρίς εξαίρεση. Το αντίθετο απάντησε το 32,8%, ότι, δηλαδή, δεν συμφωνεί να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός από τη νοσηλεία των ανεμβολίαστων. Εμβολιασμένοι (54,3%) και ανεμβολίαστοι (90,9%) διαφωνούν με τον διαχωρισμό στη νοσηλεία και στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση, που προωθεί τον διχασμό μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού, ότι δεν θα την ακολουθήσει στον κατήφορο.

Κόλαφος για την κυβέρνηση είναι και τα αποτελέσματα της έρευνας στην ερώτηση: «Η καταπάτηση θεμελιωδών ελευθεριών είναι επιτακτική για την προστασία από την πανδημία, συμφωνείτε ή διαφωνείτε;». Το 60,7% απάντησε ότι διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί, ενώ συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί το 34,8%. Ένα ποσοστό 4,5% δήλωσε «δεν απάντώ» ή «δεν γνωρίζω». Περισσότερο από το 50% των εμβολιασμένων διαφωνεί, ενώ στους ανεμβολίαστους το ποσοστό ξεπερνά το 90%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ