Της Επικαιρότητας: Αστρολόγοι, Γλυκά Νερά, Αμφίπολη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


του Χρυσόστομου Τσιρίδη

ΑΜΦΙΠΟΛΗ. Τάφος του ΗΦΑΙΣΤΙΩΝΑ; Του ίδιου του Μεγάλου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ…; Μέχρι στιγμής άγνωστο. Σίγουρα όμως ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ταφικό μνημείο.

10133966 3EB2 44BE B869 9B75661F5BC9
Εκτός κι αν ισχύει το “σήμερον εμού, αύριον ετέρου και ΟΥΔΕΠΟΤΕ τινός” (σήμερα δικό μου, αύριο κάποιου άλλου και στην τελική ΠΟΤΕ κανενός”.

Η ΕΙΚΟΝΑ, από πρόσφατο ΕΠΙΣΗΜΟ βίντεο ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στο Διαδίκτυο του μνημείου της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ. Προσωπικά επί…εποχής ανασκαφών το 2014, το είχα χαρακτηρίσει στα σημειώματά μου “Ακρόπολη της Αλεξανδρινής Περιόδου”. Αφελές, υπερβολικό…δεν ξέρω, έτσι είδα τον ΠΛΟΥΤΟ, την ποικιλία ΓΛΥΠΤΩΝ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ μελών, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ κλπ.
.
Το Βίντεο πάντως με κάνει να κρατώ ΚΑΙ σήμερα αυτήν την (εντελώς προσωπική, ξαναλέω) εντύπωση.(παρακάτω το β’ μέρος)
.
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ όμως έχει την ποικιλία της.
.
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ.
— Δεν μας έφτανε το κομβόι των μεταλλάξεων του… πλανητάρχη μίστερ Κόβιντ-19. Καινούργιο ανησυχητικό στα πέριξ, από τους συμπαθείς κατά τα άλλα ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΥΣ να χτυπάνε καμπανάκια σε επιλεγμένα εκάστοτε ΖΩΔΙΑ. Για ζώδια δηλαδή που δεν την βγάζουν καθαρή.
.
Κάπου όμως το παρακάνουν. Τελευταίος (μερικός) τίτλος:
.
“Έρχονται εφιαλτικές μέρες για 8 ζώδια” ! (4/9/2021).
Κάπως υπερβολικό, αν σκεφτούμε ότι όλα κι όλα τα ζώδια είναι 12 (!).
.
— ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ.
Ας εγκρίνουν όσα “επεισόδια” νομίζουν οι ειδικοί επί των προγραμμάτων, για την… νέα ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ σεζόν, με φόντο το τραγικό-ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟ συμβάν.
.
Ενώ έγραφα το άρθρο αυτό, τυχαία διάβασα στο διαδίκτυο ότι ΕΞΩ από το σπίτι της γιαγιάς, περιμένουν, σε… 24ωρη βάση συνεργεία Τηλεόρασης, για ένα στιγμιότυπο…!
Προφανέστατα εδώ μιλάμε για την ανάγκη υπευθυνότητας, απέναντι στο αθώο θύμα της τραγωδίας.
.
Τελευταίος τίτλος που ΜΑΛΛΟΝ προοιωνίζεται δημοσιογραφική αναζωπύρωση της υπόθεσης για τα πάνελ του χειμώνα, ο οποίος προβλέπεται μάλιστα και βαρύς: “Εξελίξεις στα Γλυκά Νερά” (4/9/2021)

.
ΑΜΦΙΠΟΛΗ.
.
Ως συνέχεια του πρώτου μέρους στην αρχή. Από επίσημη ανακοίνωση:”Εξωτερικό κέλυφος, για την προστασία του, θα αποκτήσει το ταφικό μνημείο στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, ο περιβάλλων χώρος του οποίου και θα αναδειχθεί. Επίσης, ο αρχαιολογικός χώρος θα αποκτήσει διαδρομές επίσκεψης” (από την ειδησεογραφία των ημερών)
.
Μπράβο στους αρμόδιους και το Υπουργείο Πολιτισμού που εργάζονται για την ανάδειξη και επισκεψιμότητά του. Το Καλό να λέγεται.
.
Προσωπικά θα ήθελα να επισκεφτώ το μνημείο με την πρώτη δυνατότητα επίσκεψης.
.
Το ερώτημα όμως είναι: Τί θα δούμε.
.
ΑΠΛΩΣ (!) ένα αδιαμφισβήτητα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ (δες και εισαγωγή) ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ