Κούρδοι: Οι Ελεύθερες Μονάδες Γυναικών ανακοινώνουν το θάνατο 6 Τούρκων στρατιωτών

Οι μαχητές των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG) πραγματοποίησαν αντίποινα εναντίον του τουρκικού στρατού κατοχής στην Gülmerk στην περιοχή του Σεμντινλί της περιφέρειας του Χακάρι στη νοτιοανατολική Τουρκία, για τους αντάρτες που έχασαν τη ζωή τους σε χημικές επιθέσεις του τουρκικού στρατού.

219B5C38 406D 49DB 9082 7943A973556E

«Η επιχείρηση ήρθε ως αντίποινα για έξι μαχητές αντάρτες που μαρτύρησαν με χημικά όπλα για τον στρατό κατοχής. Η ανταποδοτική επιχείρηση κατέληξε στην καταστροφή ενός τεθωρακισμένου οχήματος Reo σε επιδρομή στο Σεμντινλί και στο θάνατο 6 στρατιωτών που βρίσκονταν μέσα σε αυτό», όπως αναφέρει η Rojava News.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά:

«Στις 08:40 στις 15 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Gülmerk  του Σεμντινλί, ένα όχημα Reo του τουρκικού στρατού που έφυγε από το αστυνομικό τμήμα Shekftan και κατευθυνόταν προς το χωριό Katuna, αποτέλεσε τον στόχο μιας επιχείρησης επιδρομής που πραγματοποιήθηκε από τις μονάδες μας, που οδήγησε στην καταστροφή του οχήματος, σκοτώνοντας 6 στρατιώτες στο εσωτερικό του και τραυματίζοντας άλλους 2. Ο τουρκικός στρατός κατοχής απομάκρυνε τους νεκρούς και τραυματίες με ασθενοφόρο και ελικόπτερο μετά την επιχείρηση».

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ