Η Μιχαηλίδου ντροπιάζει το έθνος και την παράταξη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραμένει η κυβερνητική αναλγησία για τα ανεμβολίαστα Ατομα με Αναπηρία που αποκλείονται από τις δομές αναπηρίας, θέμα που είχε αναδείξει η «δημοκρατία» με αποκαλυπτικό δημοσίευμά της, το οποία μάλιστα έχει φτάσει μέχρι και τη Βουλή, με πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου εμφανίστηκε αμετανόητη στη Βουλή, παραδεχόμενη κυνικά ότι τα παιδιά με αναπηρία που δεν εμβολιάζονται και βιώνουν εξαιτίας της πρόσφατης εγκυκλίου της αυτή την άνευ προηγουμένου διάκριση και καταφανέστατη αδικία «δεν μπορούν να έχουν την καθημερινότητά τους».

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Λαμπρούλη (ΚΚΕ), ο οποίος ζήτησε να αποσυρθεί η απαράδεκτη εγκύκλιος εκδίωξης των Ατόμων με Αναπηρία από τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ – ΚΔΗΦ, η υπουργός Εργασίας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας πως αν οι δομές αναπηρίας «βάλουν μέσα μη εμβολιασμένα παιδιά, τότε κινδυνεύουμε να κλείνουν κάθε τρεις και λίγο» λόγω των πιθανών κρουσμάτων.

Υποστήριξε δε πως, αν τα άτομα αυτά κολλήσουν κορωνοϊό, θα έχουν δύσκολη νοσηλεία, επομένως, σύμφωνα με την ίδια, «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, έχοντας τα πιο ασφαλή και τα πιο αποτελεσματικά μέτρα στα χέρια μας, είναι να έχουμε τις δομές μας βιώσιμες και ανοιχτές μόνο για όσους εμβολιάζονται».

Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση της Δόμνας Μιχαηλίδου στην αντιπολίτευση για την κριτική που της ασκεί, ισχυριζόμενη πως «αυτό που ζητάτε είναι να συμπεριφερθούμε σαν να μην υπάρχει το εμβόλιο». Από την πλευρά του, ο ερωτών βουλευτής κατήγγειλε πως αυτές οι τόσο ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού όχι μόνο εκδιώκονται, αλλά «στην ουσία κλείνονται στα σπίτια τους» με τις κυβερνητικές επιλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ