Τήνος: Ρήμαξαν στο ξύλο τους κατοίκους για να περάσουν οι γερμανικές ανεμογεννήτριες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτεταμένη χρήση βίας από το σώμα των αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκε στην Τήνο σε βάρος διαμαρτυρόμενων κατά των ανεμογεννητριών. Καταγγέλλονται πρωτοφανείς αγριότητες και απρόκλητη βία, με τους τραυματίες να φτάνουν τους εννέα. «Οργή γιατί σε ένα νησί υπάρχει ένα εν λειτουργία ασθενοφόρο, αλλά πέντε (!) μόνιμα περιπολικά. Για «την δική μας ασφάλεια» καταγγέλλουν οι κάτοικοι.

Τη σφοδρή οργή των κατοίκων της Τήνου έχει προκαλέσει ο τραυματισμός εννέα πολιτών από δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονται στο νησί για να περιφρουρήσουν τις εργασίες τοποθέτησης ανεμογεννητριών.

Όλα άρχισαν όταν η αστυνομία απέκλεισε το λιμάνι για τρεις ώρες ώστε να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από την ιδιωτική εταιρεία, ώστε να μεταφερθούν οι ανεμογεννήτριες.

5868921C A35D 459D AC98 9C3EDC8CCDC2

Σε άλλο σημείο του νησιού, στο χωρίο Τριπόταμος, είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την μεταφορά.

Όπως καταγγέλλει στο facebook η ομάδα «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών», οι συγκεντρωμένοι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό συνολικά εννέα ατόμων, εκ των οποίων 2 διανυκτέρευσαν στο κέντρο υγείας λόγω τραυμάτων στο κεφάλι. Εκδορές, μώλωπες, ράμματα στο μάτι είναι μερικά από τα τραύματα που καταγράφονται από το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

«Οργή γιατί σε ένα νησί υπάρχει ένα εν λειτουργία ασθενοφόρο, αλλά πέντε (!) μόνιμα περιπολικά. Για “την δική μας ασφάλεια”. Οργή για την χρήση βίας στους συνανθρώπους μας με σκοπό την προστασία μιας επένδυσης. Οργή για την χρήση παράνομου εξοπλισμού και συγκεκριμένα πτυσσόμενου γκλοπ, που σύμφωνα με μαρτυρίες, χρησιμοποιήθηκε προς συνετισμό. Οργή για την επιλεκτική όραση και την απαξιωτική συμπεριφορά της τοπικής αστυνομίας στις καταγγελίες των πολιτών σε ό,τι αφορά τις παρανομίες της εταιρείας» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ