Στο ..Κολωνάκι των φυλακών Κορυδαλλού η λογίστρια του Άκη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

korydallos

Στο… Κολωνάκι των φυλακών Κορυδαλλού, και συγκεκριμένα στον θάλαμο όπου μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν οι κρατούμενες που πάσχουν από AIDS, κρατείται η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, η οποία προφυλακίστηκε την περασμένη Τρίτη μαζί με τους συγκατηγορούμενους Νίκο Ζήγρα, Γιώργο Σαχπατζίδη και Αστέριο Οικονομίδη.

Σύμφωνα με όσα είπαν στο «Εθνος» κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η γυναίκα, που διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στη διαδρομή του «μαύρου πολιτικού χρήματος» μέσω των τριών offshore εταιρειών του πρώην υπουργού, απολαμβάνει ευνοϊκής μεταχείρισης στη διάρκεια της προσωρινής κράτησής της.

Συγκρατούμενες από άλλη πτέρυγα μας είπαν ότι, ειδικά για τη λογίστρια του πρώην υπουργού, άδειασε ο θάλαμος 27 των φυλακών που βρίσκεται στη Γ’ πτέρυγα και επίσης ότι οι γυναίκες που κρατούνταν εκεί μεταφέρθηκαν σε άλλα κελιά, στα υπόγεια των φυλακών.

Ο συγκεκριμένος θάλαμος είναι περίπου 30 τ.μ. και θεωρείται μεγάλος σε σχέση με άλλους, όπου στοιβάζονται περισσότερες φυλακισμένες. Οπως χαρακτηριστικά μας είπαν, «ο θάλαμος αυτός θεωρείται ησυχαστήριο και βρίσκεται στην? αριστοκρατική περιοχή των φυλακών, όπου οι συνθήκες είναι πιο ανθρώπινες, γιατί δεν έχει φασαρία».

Κάτι άλλο που εξόργισε τις κρατούμενες ήταν και οι συνθήκες μεταφοράς της λογίστριας του πρώην υπουργού στις φυλακές.

Σύμφωνα με όσα είπαν, «δεν φτάνει που οδηγήθηκε στη φυλακή χωρίς χειροπέδες, αλλά της κουβαλούσαν οι αστυνομικοί τον σάκο. Εμείς γιατί τον μεταφέρουμε μόνες μας;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ