Να φύγει το Πατριαρχείο από την Κωνσταντινούπολη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα πισώπλατη μαχαιριά στην Κύπρο από το Φανάρι (δεν είναι η πρώτη φορά), με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο να στέκεται δίπλα από τον Τατάρ και να επευφημούν τον Ερντογάν. Να ευλογεί, ο αθεόφοβος, το τουρκικό κτήριο στην Ουάσιγκτον, όπου ένας όροφος θα στεγάζει την παράνομη αντιπροσωπία του κατοχικού εκτρώματος.

Ορθά έπραξαν, επιτέλους, οι Αναστασιάδης και Μητσοτάκης ακυρώνοντας τη συνάντηση μαζί με τον τουρκόφιλο Ελπιδοφόρο. Τον μεν Ερντογάν περιφρόνησαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι Εβραϊκές Οργανώσεις και άλλοι, ο δε Ελπιδοφόρος αγνόησε τους πάντες, τις έντονες αντιδράσεις της Κύπρου και Ελλάδας και Ομογένειας και τον… «ευλόγησε»!!!

«Το κτήριο αυτό δεν αλλάζει την εικόνα της Τουρκίας που παραβιάζει τον Χάρτη του ΟΗΕ και απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα», είπε και ο Έλληνας Υπ.Εξ Ν. Δένδιας. Αλλά και που κρατεί για 47 χρόνια υπό εισβολή και κατοχή τη μισή μας Κύπρο.

Οι φτηνές δικαιολογίες Ελπιδοφόρου το μόνο που κάνουν είναι να εξοργίζουν ακόμα περισσότερο και να προσβάλλουν τη νοημοσύνη των χριστιανών.

Και το μόνο που υπογραμμίζουν γι’ ακόμα μια φορά είναι ότι το Πατριαρχείο πρέπει να μετακομίσει σε ελλαδικό έδαφος. Όπως έγραψε η «Ελευθερία» Λονδίνου, 23.9.21 «…Πρέπει να καταλάβει ο κ. Ελπιδοφόρος και κάθε Φαναριώτης ότι όταν ‘‘ευλογείς’’ διά της παρουσίας σου αυτούς που απεργάζονται τη συρρίκνωση της πατρίδας σου… αδιαφορείς για τα Δίκαια του Ελληνισμού…

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει χάσει από την αδιαμφισβήτητη αίγλη που είχε και την πνευματική του διάσταση. Ίσως η μόνη λύση να είναι η μεταφορά της Έδρας του αλλού, στο Άγιον Όρος πιθανόν. Το έλεγε αυτό πριν από χρόνια ο μακαριστός Όμηρος Χαπίπης, φαινόταν παράξενο και άκαιρο, αλλά είχε δίκαιο».

Με τον μ. Χαπίπη διαπληκτιζόμασταν για την υποστήριξή του στη Διζωνική, η μόνη δε φορά που συμφώνησα μαζί του ήταν με την άποψή του για τη μετακίνηση του Πατριαρχείου. Και το έγραψα ευθαρσώς, ενόσω το Πατριαρχείο παραμένει στην Κωνσταντινούπολη, ο Ελληνισμός δεν θα δει χαΐρι… Θυμίζω τη βράβευση του Εγκεμέν Μπαγίς τον Νοέμβριο του 2010 σε σεμινάριο «για θρησκευτικές ελευθερίες» στις Βρυξέλλες διοργανωθέν από το Πατριαρχείο!

Όταν δύο στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Φίλιπ Κρίστοφερ και ο κ. Π. Παπανικολάου της Ομοσπονδίας Κυπρίων Αμερικής, διαφώνησαν, αποχώρησαν και διαχώρισαν τη θέση τους, ζήτησαν εξηγήσεις από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και τον διοικητή του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τα κριτήρια…

(Βλέπε «Τα ηχηρά παρόμοια» Πατριάρχη Βαλθολομαίου», Φ.Α., «Σημερινή», 21.12.2012).

D592F0CC ABF1 4FFE BBCA 5E90A8E9C69F

Η βράβευση Ε. Μπαγίς

Ας πάψουν να κοροϊδεύουν οι Φαναριώτες, οι εντολές αυτές υπέρ των Τούρκων είναι καθοδήγηση και οδηγίες δικές των. Ενώ οι Αρχιεπισκοπές όφειλαν να είναι φάρος υπέρ των δικαίων του Ελληνισμού στην Αποδημία, κατήντησαν πυροσβέστες των αγώνων υπέρ της Τουρκίας. Γλείφοντας την κάθε τούρκικη ηγεσία ως Τούρκοι υπήκοοι για τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα και μόνο. Βεβαίως υπήρξαν και φωτεινές εξαιρέσεις, ελάχιστες, όμως, δίχως μιμητές…

ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ από το simerini.sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ