Ανακοίνωση-κόλαφος από το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο κατά Ελπιδοφόρου και Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με σκληρή γλώσσα και προειδοποιήσεις το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (HANC) καταφέρεται εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, αλλά και κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν λείπουν τα βέλη και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

7025D6D4 212F 4D37 B329 E29B15EFF644

Με αφορμή τη συμμετοχή του κ. Ελπιδοφόρου στην φιέστα των εγκαινίων του «Τουρκικού σπιτιού» παρουσία Ερντογάν και Τατάρ, το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο εκφράζει την «πλήρη απογοήτευσή και διαμαρτυρία του», δεν κάνει αποδεκτή τη «συγγνώμη» του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και μιλά για «επιχείρηση άλωσης από την Τουρκία της Ελληνικής Διασποράς».

Αναφέρεται ακόμα πολύ χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Διασπορά σε Αμερική, Καναδά, Βρετανία, Αυστραλία και αλλού, που εκκλησιαστικά υπάγονται στο Πατριαρχείο, να ζουν αυτή τη σχιζοφρενική κατάσταση υπό την ηγεσία αρχιεπισκόπων που κύριο σκοπό έχουν να κατασιγάσουν τους εθνικούς αγώνες τους. Ευθύνη για το ζήτημα φέρει τόσο το Πατριαρχείο όσο και οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες παρότι ενισχύουν γενναιόδωρα το Πατριαρχείο με παχυλή ετήσια συνδρομή σε μετρητά, επέτρεψαν αυτές τις άθλιες καταστάσεις».

Σφοδρή είναι η επίθεση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο μάλιστα το Συμβούλιο προειδοποιεί: «Η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος, με τους εκβιασμούς ιεραρχών με αδύναμους και ελεγχόμενους χαρακτήρες, που ζουν κάτω από την τουρκική μπότα δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν. Οι ευθύνες του κ.Μητσοτάκη που πολλαπλώς ενίσχυσε και κάλυψε τον κ.Ελπιδοφόρο – παρά τις ολοφάνερες ευθύνες του – είναι μεγάλες και η Ομογένεια της Αμερικής τον προειδοποιεί για τις συνέπειες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ