Από τα 150 δισ. ευρώ του Σαμαρά από υδρογονάνθρακες, στο «δεν θα σκάβουμε στο Αιγαίο» – κινούμαστε σε διαφορετικές πηγές ενέργειας…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντώνης Σαμαράς Πρωθυπουργός, (“ΤΟ ΒΗΜΑ”, 26 Φεβρουαρίου 2014)…

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και του Ιουνίου, που θα μπορούσαν να αποφέρουν μακροπρόθεσμα στο Δημόσιο έσοδα έως 150 δισ. ευρώ, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

ΣΑΜΑΡΑΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ1

Χαρακτηρίζοντας τη μέχρι στιγμής εικόνα που υπάρχει ως «αφετηρία καλών ειδήσεων για το μέλλον» ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι σε διάστημα 25 έως 30 ετών το Δημόσιο μπορεί να αποκομίσει φορολογικά έσοδα 150 δισ. ευρώ, από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός (Βουλή 5 Μαΐου 2020)

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις έρευνες για πετρέλαιο/φυσικό αέριο στη χώρα μας, με αφορμή τις αντιρρήσεις που διατυπώνουν διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις . Όπως χαρακτηριστικά είπε, πρόκειται για συζητήσεις περί «όνου σκιάς», αφού με τις τιμές του πετρελαίου εκεί που βρίσκονται σήμερα είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν υπάρχει πραγματικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον για νέες εξορύξεις  πετρελαίου στη χώρα…

Νίκος Δένδιας ΥΠΕΞ ( Arab News, 22 Απριλίου 2021)

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Arab News, σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι στηρίζει το όλο εγχείρημα.Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, τα εξής:

ΔΕΝΔΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

«Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο, για έναν πολύ απλό λόγο… Χρειαζόμαστε 10 με 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό για παράδειγμα από το δικό σας, της Σαουδικής Αραβίας. Έτσι, οικονομικά δεν οραματίζομαι την Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου».

Ο κ Δένδιας αναφέρθηκε και στο Αιγαίο λέγοντας ότι «είναι ένας παράδεισος στη γη. Δεν σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε κόλπο του Μεξικού. Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.».

Ντόρα Μπακογιάννη (MEGA 2 Ιουνίου 2021)

Το θέμα των υδρογονανθράκων έρχεται χαμηλά. Κινούμαστε πλέον σε διαφορετικές πηγές ενέργειας…

Ντόρα Μπακογιάννη Δεν καιγόμαστε κιόλας για τους υδρογονάνθρακες

ντορα υδρογονανθρακες

Από τα 150 δισ. ευρώ του Σαμαρά από υδρογονάνθρακες, στο δεν θα σκάβουμε στο αιγαίο – κινούμαστε σε διαφορετικές πηγές ενέργειας…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ