Οι Ρώσοι σφυροκοπούν συμμάχους των Τούρκων στην Συρία και θα συνεχίσουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ερντογάν ότι κρύβει τις απώλειες τούρκων στρατιωτών από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Ιντλίμπ.

Επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη τόσο η διενέργεια ρωσικών βομβαρδισμών κατά τουρκικών στόχων και τρομοκρατών στην βόρεια Συρία από την πολεμική αεροπορία, όσο και η συνέχιση τους με αμείωτη ένταση.

Αυτό ακριβώς ήταν το νόημα της δήλωσης του Ρώσου υπουργού εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος είπε τα ακόλουθα:

«Πριν 2 χρόνια οι Τούρκοι εταίροι συμφώνησαν μαζί μας ότι θα καταπολεμούν τρομοκράτες στη ζώνη του Ιντλίμπ και θα τους διαχωρίσουν από μη τρομοκρατικές ένοπλες ομάδες που συνεργάζονται με Τουρκικό στρατό. Είναι προφανές ότι αυτή η δέσμευση εφαρμόζεται αργά»

Η δήλωση αυτή από τον κορυφαίο Ρώσο αξιωματούχο, συνιστά ευθεία προειδοποίηση κατά της Τουρκίας ότι οι βομβαρδισμοί όχι μόνο δεν θα σταματήσουν, αλλά θα συνεχιστούν και με αμείωτη ένταση μέχρι να εξαλειφθούν οι τρομοκρατική πυρήνες των ισλαμιστών και κυρίως της Al Qaeda στην περιοχή του Ιντλίμπ στην βόρεια Συρία. Η Al Qaeda η οποία συνεργάζεται στενά με την Τουρκία, γεγονός που το γνωρίζουν και οι αμερικάνοι γι’ αυτό και πρόσφατα επέβαλαν σκληρές οικονομικές κυρώσεις κατά τούρκων πολιτών με την κατηγορία της στήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Μαζί με την ρωσική πολεμική αεροπορία, επιχειρεί και το συριακό πυροβολικό. Με την δήλωση αυτή Λαβρόφ, καθίσταται σαφές ότι οποιαδήποτε ενέργεια κατά του συριακού στρατού, θα αντιμετωπιστεί ως εχθρική ενέργεια κατά της Ρωσίας.

Να σημειωθεί ότι η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την συνάντηση του Πούτιν με τον Άσαντ, όπου ο τελευταίος κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία για εισβολή και αποσταθεροποίηση της Βόρειας Συρίας. Φυσικά με στήριξη των τρομοκρατών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ