Καταρ: Εξαγοράζει συνειδήσεις για την προώθηση του Ισλάμ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

[Με δύο αναρτήσεις στις Ανιχνεύσεις το 2019 (ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ισλαμοποίησης της Ευρώπης και την Επενδυτική τζιχάντ του Κατάρ στην Ευρώπη!) είχαμε επισημάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Εμιράτου του Κατάρ στην προώθηση του Ισλάμ. Σήμερα, με αφορμή μια δίκη στο Παρίσι, έγινε γνωστό – όσο υπάρχουν ιστότοποι μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα μαθαίνουμε ειδήσεις που μας αφορούν άμεσα – ότι, εδώ που τα λέμε, είναι πολλά τα λεφτά…Ε.Δ.Ν.]

E0DD1630 6EE2 4C55 9E1C 875CD1536742

Mπερνάρ-Ανρί Λεβί: Πρωταγωνίστησε στη δημιουργία – με πόλεμο- ισλαμικών «εμιράτων» στα Βαλκάνια, στην ανατροπή -και πάλι με πόλεμο -του Καντάφι και μόλις ήταν έτοιμος να φορέσει τη μάσκα του ανθρωπιστή φιλοσόφου στηρίζοντας το κύμα μουσουλμάνων προσφύγων που κατακλύζουν την Ευρώπη και πρωτίστως την Ελλάδα, κάποιοι δημοσιογράφοι του χάλασαν το ίματζ..PHILIPPE LOPEZ / AFP

Το Κακουργιοδικείο του Παρισιού απέρριψε τη μήνυση του φιλόσοφου Μπερνάρ – Ανρί Λεβί, για συκοφαντική δυσφήμηση από το Media Blast και τον διευθυντή του Ντενίς Ρομπέρ για ανάρτηση που τον έφερε ύποπτο για χρηματοδότηση με 9,1 εκ. ευρώ από το Κατάρ. Παράλληλα απορρίφθηκε το αίτημά του για αφαίρεση της ανάρτησης ενώ υποχρεώνεται να πληρώσει 3000 ευρώ στο μέσο για δαπάνες στις οποίες υποβλήθηκε κατά τη διαδικασία.

Ο Λεβύ μήνυσε το διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης και τον διευθυντή του για μια έρευνα που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο . Αυτό το άρθρο ήταν ένα από μια σειρά αποκαλύψεων σχετικά με τα παρασκήνια της εξωτερικής πολιτικής του Κατάρ.

Το Blast έγραψε ότι μεταξύ του 2009 και του 2011, ο εμίρης του Κατάρ είχε πραγματοποιήσει μεταφορές προς όφελος πολλών δημοσίων προσώπων, όπως οι Μπερνάρ – Ανρί Λεβί (9,1 εκατομμύρια ευρώ), Κάρλα Μπρούνι – σύζυγος του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Σαρκοζί – (6 εκατομμύρια), Λωράν Πλατινί (9,1 εκατομμύρια) και η ΜΚΟ Human Rights Watch (3 εκατομμύρια), σε αντάλλαγμα για την υποστήριξή τους στην περιφερειακή πολιτική του Κατάρ.

Οι συντάκτες αυτής της έρευνας, οι ερευνητές δημοσιογράφοι Μπερνάρ Νικολά και Tιερύ Γκαντώ, βασίστηκαν σε έγγραφα που προέρχονταν, σύμφωνα με αυτούς, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών του Κατάρ. Διαβεβαιώνουν ότι αυτές οι «διαρροές» έγιναν γνωστές από μια πηγή που θεωρείται αξιόπιστη, μέσω μιας κρυπτογραφημένης πλατφόρμας επικοινωνίας.

581E3B9B 074D 4EFE A468 BC09F3BC1B67

Ένα από τα έγγραφα – πειστήρια που επικαλείται ο ιστότοπος.

Στο άρθρο τους, οι δημοσιογράφοι εξηγούν ότι τα «δώρα» του Κατάρ αποκτούν το νόημά τους αν τα τοποθετήσουμε στο πλαίσιο των ετών 2009 έως 2011. Δηλαδή: την επιθυμία του Κατάρ να επεκτείνει την περιφερειακή του επιρροή και να εκδιώξει τον Μουαμάρ Καντάφι από τη Λιβύη προς όφελος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, τον καθοριστικό ρόλο της γαλλικής παρέμβασης – της οποίας ο Μπερνάρ- Ανρύ Λεβί ήταν ένας βασικός παράγων – στην κατάρρευση του “Οδηγού στην Επανάσταση” και, τέλος, την ανάθεση – έκπληξη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022 στο Εμιράτο ενώ όλοι προεξοφλούσαν ότι θα κέρδιζαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Πιστεύοντας ότι δυσφημήθηκε από αυτήν την έρευνα, ο Μπερνάρ – Ανρί Λεβί ζήτησε τη διαγραφή αυτής της έρευνας και αποζημίωση 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα έγγραφα που παρουσίασε το Blast δεν είναι παρά “ωμή πλαστογραφία” και υπονομεύουν την τιμή του.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η “υπαινιγμός” ότι η BHL “μπορεί να έχει λάβει χρήματα από ξένο κράτος (…) δεν προσβάλλει ευθέως την τιμή και την εκτίμηση” και έτσι ότι η έρευνα του Blast δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί δυσφημιστική.

Το δικαστήριο σημειώνει, ωστόσο, “ότι πρόκειται για ένα συμπέρασμα, και μάλιστα για μια δίκη προθέσεων, η ορθότητα του οποίου μπορεί να συζητηθεί ελεύθερα, αλλά η αλήθεια του οποίου είναι αδύνατο να αποδειχθεί” .

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Monde , ο Μπερνάρ – Ανρί Λεβί άσκησε έφεση κατά αυτής της απόφασης μέσω του δικηγόρου του. Από την πλευρά του, ο Tιρύ Γκαντώ, ένας από τους συν-συγγραφείς της έρευνας, ανακοινώνει στο Twitter ότι «αυτή η απόφαση θα επιτρέψει την επανέναρξη της δημοσίευσης των εγγράφων της Qatar Connection. Νέες αποκαλύψεις θα έρθουν, συμπεριλαμβανομένων των δεσμών του Μπερνάρ – Ανρί Λεβί με το Κατάρ » .

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος για το anixneuseis.gr

Πηγή: https://www.marianne.net/societe/police-et-justice/argent-du-qatar-bernard-henri-levy-deboute-de-son-recours-contre-le-media-blast

ΔΗΜΟΦΙΛΗ