Καλές οι Belhara και τα Rafale, αλλά χρειάζεται και πατριωτική καρδιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

Οι Belhara τα Rafale και τα άλλα οπλικά συστήματα, δεν χωράνε σε ένα ακόμα επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης. Τα οπλικά αυτά συστήματα πρώτα και κύρια απαιτούν φιλοπατρία και γενναία εθνική καρδιά, κυρίως από την ελίτ της χώρας. Λαός γενναίος, αλλά με δειλή και εθνομηδενιστική ελίτ είναι λαός προδομένος και ακέφαλος.

Μου κάνει μεγάλη πραγματικά εντύπωση που, ενώ ο κ. πρωθυπουργός είναι στο Παρίσι, για την ανακοίνωση της πολυαναμενόμενης σημαντικότατης αμυντικής και οπλικής συμμαχίας με τη Γαλλία, την ίδια στιγμή και λίγες ώρες πριν αυτές τις σημαντικές ανακοινώσεις, δίνει συνέντευξη και δηλώνει ότι πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις με την Τουρκία στο μοντέλο των συμφωνιών με Ιταλία και Αίγυπτο. Δηλαδή μειωμένη επήρεια στα νησιά του Αιγαίου, που σημαίνει εκχωρήσεις στους Τούρκους, κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, που μας αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο, όπως αυτά αποτυπώνονται στο χάρτη της Σεβίλλης, ο οποίος απεικονίζει σε όλη της την έκταση την ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ.

ECBECB04 1597 4779 A90E 2AE3DA48736C

Η ΑΟΖ της Ελλάδος και της Κύπρου συνορεύουν. Κάθε αλλαγή συνιστά εθνικό ακρωτηριασμό

Αν κάνει το τραγικό «λάθος» η κυβέρνηση να συμφωνήσει με την Τουρκία τυχόν μειωμένη επήρεια στα νησιά του Αν. Αιγαίου, θα συμβεί η εξέλιξη που βλέπουμε στις εικόνες. Θα υπάρξουν ανοίγματα στην ελληνική ΑΟΖ μεταξύ των νησιών, με αποτέλεσμα η τουρκική ΑΟΖ να εισρεύσει και να απλωθεί στο Αιγαίο, υλοποιώντας πλήρως το χάρτη της τουρκικής «Γαλάζιας Πατρίδας». Στο τέλος φυσικά τα ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου θα απομονωθούν και θα χαθούν για την Ελλάδα.

300D5144 F0BC 432E 8AE2 CA7F7F42D448

Η τουρκική «γαλάζια πατρίδα», πρέπει να συνθλιβεί.

Αυτό που αντιλαμβάνεται ο καθένας μας, δεν μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση. Προφανώς το αντιλαμβάνεται. Όμως τότε προς τι τέτοιες δηλώσεις για αμοιβαίες υποχωρήσεις; Ποιες ακριβώς υποχωρήσεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα θα κάνει από την άλλη πλευρά η Τουρκία; Δηλαδή θα δώσουμε τα πάντα με την υπόσχεση να μην μας κτυπήσει, να μην μας κάνει «ντα»; Μήπως μόνο γι’ αυτό νοιάζεται η ελληνική παρασιτική ελίτ; Μήπως δηλαδή μια σύγκρουση αφυπνίσει τον ελληνικό λαό και η ίδια απωλέσει την εκμετάλλευση ενός φιλότιμου και υπομονετικού λαού;

Καλές οι Belhara και τα Rafale, καθώς και τα άλλα οπλικά συστήματα, αλλά χρειάζεται και πατριωτική και γενναία καρδιά από την πλευρά της ελίτ, η οποία και θα λάβει καλώς ή κακώς τις αποφάσεις στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Απλά επικοινωνιακά παιχνίδια δισεκατομμυρίων, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί το εθνικό αίσθημα του λαού δεν αρκεί.

ΥΓ. Τις εικόνες του χάρτη την αλιεύσαμε από σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ