Κωστής Χατζηδάκης: Ανταλλάξαμε τα αναδρομικά Συνταξιούχων με Belharra και Φράχτη του Έβρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

(στείλτε την δική σας αποκάλυψη στην ομάδα μας στο facebook.com/groups/netakias)

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, δέκα μέρες από την ανάληψη του Κωστή Χατζηδάκη στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συνεδρίασε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην οποία συζητήθηκε σε δημόσια ακροαματική διαδικασία ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων συνταξιούχων που διεκδικούν αναδρομικά τις περικοπές των κύριων κι επικουρικών συντάξεών τους, όπως και την επιστροφή των τριών δώρων – επιδομάτων για ένα 11 μηνο.

Οι συνήγοροι του Δημοσίου επικαλέστηκαν την πρόσφατη κρίση στον Έβρο με την Τουρκία, την αγορά των 18 Γαλλικών αεροσκαφών Rafale, την αγορά δύο φρεγατών, το μεταναστευτικό, την πανδημία και το εθνικό δημόσιο συμφέρον.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΑΧΤΗΣ ΕΒΡΟΥ

Όπως είπαν χαρακτηριστικά, 650.000 εργαζόμενοι είναι σε αναστολή εργασίας και το Δημόσιο θα καταβάλλει τεράστια ποσά για να μπορέσουν τα άτομα αυτά να επιβιώσουν, ενώ δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο, μετά την πρόσφατη κρίση των μεταναστευτικών πιέσεων από την Τουρκία.

Ο δικηγόρος του ΕΦΚΑ, ο οποίος αναφέρθηκε σε ταμιακές δυσκολίες λόγω της πανδημίας, τονίζοντας ότι οι συνταξιούχοι δεν επλήγησαν από αυτή. Ακόμη, τόνισε ότι εάν το δικαστήριο κάνει δεκτές τις αιτήσεις των συνταξιούχων, τότε ο ΕΦΚΑ θα αναγκαστεί να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία και ζήτησε να απορριφθούν οι αιτήσεις των συνταξιούχων για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος.

Κλείνοντας ο δικηγόρος του υπουργείου Οικονομικών, τόνισε με απορία: «Δεν ξέρω εάν η χώρα αυτή έχει μέλλον».

Δηλαδή, για την νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση, ισχύει η Φύρερ-πριντσιπ ότι οι Νόμοι και οι Αποφάσεις της Δικαστηρίων, είναι a-la-cart και εξαρτώνται από τις διαθέσεις του ελεώ Θεού Μονάρχη Κυριάκου Μητσοτάκη. Πάνω από το Κράτος Δικαίου, τον Άρειο Πάγο, την κοινωνική δικαιοσύνη, υπερτερεί η ανάγκη για νέο αεροσκάφος VIP 20 εκατομμυρίων, οι οικονομική ευρωστία των αριστοκρατών όπως η ελίτ, οι Τράπεζες, οι Εφοπλιστές, που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δισεκατομμύρια των Ταμείων του Κράτους και όχι οι ισονομία των φτωχών συνταξιούχων που πλήρωσαν τα 120 εκατομμύρια για να σωθεί η Aegean, την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια πολλών δισεκατομμυρίων που διέγραψαν οι Τράπεζες από επώνυμους εφοπλιστές.

Το μαγείρεμα της Δικαστικής Απόφασης [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ