Μαρόκο και Ισραήλ υπογράφουν συμφωνία για συμπαραγωγή καμικάζι drones

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Μαρόκο και το Ισραήλ αναμένεται να υπογράψουν μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία οι δύο χώρες θα παράγουν από κοινού μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι, σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα στρατιωτικών και ασφάλειας του Μαρόκου με γνώση των σχεδίων.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ αναμένεται να επισκεφθεί την αφρικανική χώρα σύντομα και να υπογράψει συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας που θα ξεκινούσαν την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μεταξύ άλλων προσπαθειών.

“Μετά τον νέο σχηματισμό κυβέρνησης στο Μαρόκο, αναμένεται ότι ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας θα επισκεφθεί το Ραμπάτ για να υπογράψει σύμβαση για την από κοινού κατασκευή αμυντικού εξοπλισμού στο Μαρόκο”, δήλωσε ο Μοχάμαντ Σκέιρ, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, στο Defense News.

«Η σύμβαση περιλαμβάνει πυραυλικά συστήματα μικρού και μεσαίου βεληνεκούς που χρειάζεται ο Μαροκινός Στρατός για να ενισχύσει το στρατιωτικό του οπλοστάσιο, καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε ένοπλη σύγκρουση που μπορεί να ξεσπάσει με την Αλγερία ή να παραλύσει οποιοδήποτε  κινήσεις κατά μήκος του τείχους της Δυτικής Σαχάρας », πρόσθεσε ο Σκέιρ, αναφερόμενος στην ένοπλη πολιτική οργάνωση που θέλει να τερματίσει τον μαροκινό έλεγχο της περιοχής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Μαρόκο δείχνει ενδιαφέρον για μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα. Τον Απρίλιο, η χώρα φέρεται να υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια 13 τουρκικών UAV Bayraktar TB2 και η πρώτη παρτίδα παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο.

«Είναι φυσικό για το Μαρόκο να προμηθεύεται τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μετά την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά τους στη μάχη σε πολλά θέατρα επιχειρήσεων, είτε στο Ιράκ είτε στη Συρία», δήλωσε ο Σκέιρ.

Σε ερώτηση αν οι ξεχωριστές παραγγελίες του Μαρόκου για drones από το Ισραήλ και την Τουρκία θα δημιουργήσουν πρόβλημα για το Rabat, ο Shkeir είπε: «Ανεξάρτητα από την περιφερειακή αντιπαλότητα μεταξύ των δύο μερών, το Μαρόκο μπορεί να προμηθευτεί τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και να συμφωνήσει με το Ισραήλ να κατασκευάσει drones, δεδομένης της στρατιωτικής συμμαχίας, μεταξύ των δυο κρατών, καθώς και η στρατιωτική συνεργασία που φέρνει κοντά το βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία περιλαμβάνει, την κατασκευή στρατιωτικού εξοπλισμού στο Μαρόκο. Επιπλέον, το Ισραήλ έχει επιτύχει μια τεχνολογική πρόοδο όσον αφορά την κατασκευή αυτού του τύπου αεροσκάφους ».

exomatiakaivlepo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ