Pandora Papers: 330 πολιτικά προσωπα με μαύρο χρήμα σε οφσόρ, αποκαλύπτονται!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με βάση την πιο εκτεταμένη διαρροή αρχείων φορολογικών παραδείσων στην ιστορία, η έρευνα με τίτλο Pandora Papers αποκαλύπτει τις μυστικές συμφωνίες και τα κρυμμένα περιουσιακά στοιχεία περισσότερων από 330 πολιτικών και υψηλού επιπέδου δημόσιων λειτουργών σε περισσότερες από 90 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 35 ηγετών χωρών. Τα έγγραφα της Πανδώρας αποκαλύπτουν την παγκόσμια διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας και της μυστικής υπεράκτιας χρηματοδότησης. Οι αποκαλύψεις κάνουν τα Panama papers να θυμίζουν ένα απλό μονόστηλο!

Η ICIJ απέκτησε περισσότερα από 11,9 εκατομμύρια οικονομικά αρχεία, τα οποία περιείχαν 2,94 terabytes εμπιστευτικών πληροφοριών από 14 παρόχους υπηρεσιών υπεράκτιων υπηρεσιών, επιχειρήσεις που δημιούργησαν και διαχειρίζονται εταιρείες κέλυφος και καταπιστεύματα σε φορολογικούς παραδείσους σε όλο τον κόσμο. Η ICIJ μοιράστηκε τα αρχεία με 150 συνεργάτες στα μέσα ενημέρωσης, ξεκινώντας την ευρύτερη συνεργασία στην ιστορία της δημοσιογραφίας. Για σχεδόν δύο χρόνια, το ICIJ οργάνωσε και ηγήθηκε μιας έρευνας που περιελάμβανε περισσότερους από 600 δημοσιογράφους σε 117 χώρες.

Εκτιθέμενοι υπεράκτιοι παράδεισοι και κρυμμένα πλούτη παγκόσμιων ηγετών και δισεκατομμυριούχων

Τα μυστικά έγγραφα εκθέτουν υπεράκτιες συναλλαγές του βασιλιά της Ιορδανίας, των προέδρων της Ουκρανίας, της Κένυας και του Ισημερινού, του πρωθυπουργού της Τσεχικής Δημοκρατίας και του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ. Οι φάκελοι περιγράφουν επίσης τις οικονομικές δραστηριότητες του «ανεπίσημου υπουργού προπαγάνδας» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και περισσότερων από 130 δισεκατομμυριούχων από τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Τουρκία και άλλες χώρες. Πρεσβευτές, δήμαρχοι και υπουργοί, πρόεδροι σύμβουλοι, στρατηγοί και διοικητής κεντρικής τράπεζας εμφανίζονται στα αρχεία.

Τα αρχεία που διέρρευσαν αποκαλύπτουν ότι πολλοί από τους ισχυρούς παίκτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να τερματιστεί το υπεράκτιο σύστημα αντ ‘αυτού επωφελούνται από αυτό – αποθηκεύοντας περιουσιακά στοιχεία σε κρυφές εταιρείες και καταπιστεύματα, ενώ οι κυβερνήσεις τους κάνουν λίγα για να επιβραδύνουν μια παγκόσμια ροή παράνομων χρημάτων που εμπλουτίζει τους εγκληματίες και τους φτωχούς. έθνη.

Ειδική μνεία όμως γίνεται για τον δικτάτορα του Αζερμπαϊτζάν, τον δολοφόνο Αλίεφ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κρύβεται και πίσω από τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου, Δάφνης Καρουάνα Γκαλίτσια, που αποκάλυψε το σχήμα των κρυφών λογαριασμών του δικτάτορα και τα μαύρα χρήματα που έδινε σε δυτικούς πολιτικούς!

Το Ολυμπία θα αποκαλύψει κάθε βρώμικη πτυχή καθώς και άλλα πρόσωπα ελληνικού ενδιαφέροντος που συμπεριλαμβάνονται μέσα στα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ