Αιδώς Αργείοι: Έβαλαν χέρι και στα λεφτά των Αναπήρων ΑΜΕΑ από το Ταμείο Ανάκαμψης! (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιδώς Αργείοι: Σε συνέντευξη της στο Kontra News και το δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μαραβελίδη, η Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας και Αναπλ. Τομεάρχης για την Κοιν. Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, τόνισε τα εξής:

  1. Η κυβέρνηση φέρνει τις «Νταντάδες της γειτονιάς» χωρίς να γνωρίζουμε τελικά πώς ορίζονται αυτοί που θα κρατάνε τα βρέφη στο σπίτι τους όταν η μητέρα πηγαίνει στη δουλειά. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση φέρνει αυτό το πρόγραμμα επειδή δε θέλει να αυξήσει τα voucher. Οι Νταντάδες της γειτονιάς δημιουργούν βρέφη δύο ταχυτήτων, τα «ακριβά» με voucher στους βρεφονηπιακούς και τα «φθηνά» με επίδομα «νταντάς».
  2. Συγχρόνως στο νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας υπάρχει ο θεσμός του προσωπικού βοηθού του αναπήρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι φυσικά υπέρ του θεσμού του προσωπικού βοηθού αλλά όχι έτσι όπως τον θεσμοθετεί η κυβέρνηση, η οποία εμπαίζει για μια ακόμη φορά τους ανάπηρους. Μόνο 2.000 ανάπηροι θα ωφεληθούν από τον προσωπικό βοηθό αναπήρου μέχρι το 2025 από το 1 εκατ. που ζούνε στη χώρα. Η Βουλή δεν έδωσε λευκή επιταγή για να διαχειριστούν οι «ημέτεροι» τα ελάχιστα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης για την πρόνοια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ