Ξεκάθαρα πράκτορας της Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ! Απίστευτες δηλώσεις για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για την προσπάθεια χωρών να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή άμυνα, «χτυπώντας» ουσιαστικά την καμπάνα στη Γαλλία.

Μάλιστα τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες είναι ανταγωνιστικές προς το ΝΑΤΟ, αποδυναμώνουν και διχάζουν την Βορειοατλαντική Συμμαχία, όταν ρωτήθηκε σε συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν της Ουάσιγκτον για τις συνέπειες της συμφωνίας AUKUS.

«Καταλαβαίνω ότι η Γαλλία είναι απογοητευμένη από την ακύρωση από την Καμπέρα ενός μεγάλου συμβολαίου για την αγορά γαλλικών υποβρυχίων. Ταυτόχρονα, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμφωνούν στον πρωταρχικό μας στόχο, που είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι. Δεν πιστεύω στις προσπάθειες δημιουργίας κάτι εκτός του πλαισίου του ΝΑΤΟ, ή στον ανταγωνισμό ή σε μια αντιγραφή του ΝΑΤΟ», ήταν η απάντηση του ισχυρού άντρα του ΝΑΤΟ.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια αποδυνάμωσης των διατλαντικών δεσμών με τη δημιουργία εναλλακτικών δομών, λέγοντας ότι μπορούμε να καταφέρουμε μόνοι μας, όχι μόνο θα αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ, αλλά θα διχάσει και την Ευρώπη», συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ