Δρ. Καμάν: Οι σημερινοί Τούρκοι της Μικράς Ασίας είναι Έλληνες που έχουν ισλαμοποιηθεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο το 7% του DNA των κατοίκων που μένουν σήμερα στη Μικρά Ασία είναι από την Κεντρική Ασία, σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή Σελάλ Σενγκόρ.

Σε εκπομπή που βρέθηκε ο καθηγητής ανέφερε αυτό το γεγονός για το DNA των σημερινών κατοίκων της περιοχής, όμως πρόσθεσε ότι: «Είμαστε Ρωμιοί μουσουλμάνοι».

Με αυτή τη δήλωση, διαφώνησε ο επίκουρος καθηγητής του Memorial University of Newfoundland του Καναδά Μεχμέτ Εφέ Καμάν ο οποίος τη χαρακτήρισε ρατσιστική.

«Ο καθηγητής Σενγκόρ λέει ότι “Είμαστε Ρωμιοί” γιατί δεν μπορεί να πει ότι οι σημερινοί τουρκόφωνοι της Ανατολίας είναι Έλληνες που έχουν ισλαμοποιηθεί και έχουν αφομοιωθεί γλωσσολογικά. Ο τουρκικός ρατσισμός θα πέσει!», γράφει στο Twitter.

Ο επίκουρος καθηγητής Μεχμέτ Εφέ Καμάν είναι ειδήμων της πολιτικής επιστήμης, αλλά και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσπαθεί για μία αλλαγή στη ρατσιστική τροπή που παίρνει τα τελευταία χρόνια η τουρκική πολιτική, αλλά και κοινωνία. Ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει και ρίζες από την Κρήτη και την Παφλαγονία.

pontosnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ