Αχτσιόγλου: Απροστάτευτη η κοινωνία στο κύμα της ακρίβειας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση αντί να προστατεύσει τους πολίτες από την ακρίβεια στην ενέργεια, που επεκτείνεται και στα βασικά αγαθά και είδη διατροφής, αποφάσισε να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη ΔΕΗ».«Η κοινωνία είναι εξαιρετικά πιεσμένη οικονομικά και δεν έχει δυνατότητα ανοχής στο κύμα της ακρίβειας», δήλωσε σε συνέντευξή της, η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

 

Μιλώντας στο “STAR Κεντρικής Ελλάδας”, ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έρχονται από μία περίοδο αναστολών εργασίας, μείωσης μισθών και σώρευσης των χρεών της πανδημίας». Η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση επέτρεψε να λειτουργήσουν καρτέλ στην αγορά ενέργειας και η χώρα είναι πρωταθλήτρια στην τιμή του ρεύματος ήδη από πέρυσι. Μάλιστα, αντί να προστατεύσει τους πολίτες από την ακρίβεια στην ενέργεια, που επεκτείνεται και στα βασικά αγαθά και είδη διατροφής, αποφάσισε να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη ΔΕΗ, τον βασικό ενεργειακό πυλώνα της χώρας», ενώ «το πρόγραμμα επιδότησης που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης, και τώρα κοιτάζει μήπως το επεκτείνει, δεν μπορεί επ’ ουδενί να καλύψει τις αυξήσεις».

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΑΠΕ
ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΑΠΕ

Υπογράμμισε ότι «το γεγονός πως δεν λαμβάνονται ουσιώδη μέτρα, που ήδη θα έπρεπε να έχουν ληφθεί, μπορεί να μας φέρει ξανά μπροστά σε μία ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Χρειάζονται άμεσα τρεις βασικές κινήσεις για να προστατευθεί στοιχειωδώς η κοινωνία: μείωση για ένα διάστημα των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, παρέμβαση της ΡΑΕ στην αγορά ενέργειας για να χτυπηθούν τα καρτέλ».

Δεν είναι ισότιμη η αμυντική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας

Για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας–Γαλλίας ανέφερε ότι «η συμφωνία δεν είναι ισότιμη μεταξύ των δύο μερών, δεν περιλαμβάνει τη συνδρομή της Γαλλίας σε περιπτώσεις παραβιάσεων της υφαλοκρηπίδας ή της ΑΟΖ. Κυρίως, όμως, αλλάζει το δόγμα εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Μας μπλέκει σε μεγάλες περιπέτειες, καθώς η Ελλάδα συμφωνεί να συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις της Γαλλίας όπου αυτή επιχειρεί». Ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε, «χρεώνει την κοινωνία με 10 δισ. για εξοπλιστικά, γιατί δεν έχει μία σοβαρή, πολυδιάστατη στρατηγική εξωτερικής πολιτικής».

axtsioglou

Στις χειρότερες θέσεις όσον αφορά την πανδημία

Τέλος, για την εξέλιξη της πανδημίας επισήμανε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε μία από τις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη στις απώλειες ανθρώπινων ζωών ανά εκατομμύριο πληθυσμού και το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν προχωράει, μένει καθηλωμένο σε ένα ποσοστό της τάξης του 55%. Το δυσάρεστο είναι ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να οχυρωθούμε καλύτερα απέναντι στο νέο κύμα της πανδημίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ