Ομόφωνα Αθώος ο Νεοδημοκράτης Βουλευτής – Νομάρχης Ζακύνθου για τα επιδόματα τυφλότητας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και  Νομάρχης της Νέας Δημοκρατίας Ζακύνθου, Διονύσης Γάσπαρος, για την υπόθεση των προνοιακών επιδομάτων τυφλότητας, που δημοσιοποιήθηκε το 2011 ως «σκάνδαλο υπεράριθμων δικαιούχων-τυφλών της Ζακύνθου» για την οποία σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 9 ετών.

JUSTICE

Σύμφωνα με δήλωση του, εκ των συνηγόρων του πρώην νομάρχη, Αλέξη Κούγια, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την πρόταση του εισαγγελέα Έδρας που εισηγήθηκε την αθώωση του κ. Γάσπαρου, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της απάτης.

Ο κ. Κούγιας, που εκπροσώπησε τον επί σειρά ετών νομάρχη του νησιού μαζί με τους δικηγόρους Ζακύνθου, Παναγιώτη Κεφαλληνό και Αντώνη Λούντζη, αναφέρει μεταξύ άλλων στην δήλωση του:

«Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ανέδειξε μετά από μια διαδικασία δύο ημερών ότι η κατηγορία εις βάρος του επί 12ετίας νομάρχου και γνωστού χειρουργού κ. Γάσπαρου, ήταν απόλυτα κατασκευασμένη από τοπικούς πολιτικούς του αντιπάλους ».

Ποιο ήταν το «σκάνδαλο υπεράριθμων δικαιούχων-τυφλών της Ζακύνθου» Διαβάστε εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ