Τον Τζορτζ Τσούνη προτείνει ο Μπάιντεν για πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τζορτζ Τσούνη πρότεινε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν για νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, στη θέση του Τζέφρι Πάιατ.

Τώρα αναμένεται η έγκριση από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, στην οποία προεδρεύει ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, για να να προχωρήσει η υποψηφιότητα και να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις αρχές του νέου έτους.

Ο Τζορτζ Τσούνης είναι μετανάστης δεύτερης γενιάς με καταγωγή από την ορεινή Ναυπακτία. Μεγάλωσε στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης και πήγαινε στο ελληνικό σχολείο. Κάθε 25η Μαρτίου συμμετείχε στην ελληνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, ενώ αποτελεί και ενεργό μέλος της κοινότητας της Αγίας Παρασκευής.

Με μεγάλη εμπειρία στην τουριστική βιομηχανία, είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Chartwell Hotels, εταιρεία με ισχυρή παρουσία σε όλες τις βορειοανατολικές πολιτείες, καθώς συνεργάζεται με τα ξενοδοχεία Hilton, Marriott και Intercontinental. Ανέλαβε τη διεύθυνση της Arbor Realty Trust και της New York’s Signature Bank, δύο εταιριών εισηγμένων στο χρηματιστήριο.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και απέκτησε πτυχίο νομικής από το St. John’s University. Εργάστηκε στη μεγαλύτερη νομική εταιρεία του Λονγκ Αϊλαντ, εκεί που είναι και ο τόπος κατοικίας του. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Διατηρεί στενές σχέσεις με τον Τζο Μπάιντεν και στην προεκλογική εκστρατεία του 2012 ήταν πρόεδρος των «Ελληνοαμερικανών για τον Ομπάμα-Μπάιντεν». Σχέσεις έχει και με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν. Σημαντικό «χαρτί» και η πλήρη στήριξη που του παρέχει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Χορηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, έχει καταφέρει να επικοινωνεί με βουλευτές και γερουσιαστές και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ